• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar: "Ik geniet ervan om als topfavoriet naar de Ronde te gaan"

  Krabbelt Stybar zondag zijn naam ook op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen?

  Krabbelt Stybar zondag zijn naam ook op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen?

  Deceuninck-Quick Step heeft zondag verschillende troefkaarten in de Ronde. Philippe Gilbert voelt zich niet 100 procent. Maar Zdenek Stybar, Bob Jungels en Yves Lampaert gaan wel op volle oorlogssterkte naar Vlaanderens Mooiste.

  Stybar: "Had 3 dagen nodig om te recupereren van afgelopen weekend"

  Met zeges in de Omloop Het Nieuwsblad en de E3 BinckBank Classic in Harelbeke wordt Zdenek Stybar door velen tot topfavoriet gebombardeerd voor de Ronde.

   

  "Ik geniet ervan om als topfavoriet naar de Ronde te gaan", zegt de Tsjech. "De Ronde van Vlaanderen is mijn grote droom en de mooiste koers van het jaar. Ik moet zondag proberen te profiteren van mijn goede conditie."

   

  "Woensdag was ik er niet bij in Dwars door Vlaanderen en ik denk dat ik dat dagje rust wel nodig had. In Harelbeke en Gent-Wevelgem ben ik heel diep gegaan, wat een goede training was voor de Ronde. Maar ik had zeker 3 dagen nodig om daarvan te recupereren."

   

  "Er kunnen zondag heel veel renners winnen. Van Avermaet, Sagan, Van der Poel, Van Aert, Naesen, Kristoff en 4 mannen uit onze ploeg. De voorbije jaren waren er minder favorieten. Het zal een heel interessante koers worden zondag."

  Jungels: "Ik ben meer ontspannen dan andere renners"

  Ook de Luxemburger Bob Jungels is een van de toonaangevende figuren in de Vlaamse voorjaarskoersen dit seizoen, met onder meer een zege in Kuurne-Brussel-Kuurne en top 5-plaatsen in Harelbeke en Waregem.

   

  "Zondag kan de kers op de taart zijn", zegt de Luxemburgse kampioen. "Zeggen dat ik in mijn eerste Ronde van Vlaanderen niks te verliezen heb, is net iets te
  sterk uitgedrukt. Maar ik denk dat ik meer ontspannen ben dan bepaalde andere
  renners."

   

  "Ik heb het geluk dat ik dit voorjaar niet ziek ben geworden. Ik heb mezelf verrast in de kasseikoersen tot nu toe. Ik wist wel dat ik in mijn eentje 20 kilometer hard kon rijden. Maar ik wist niet dat ik zo snel zo veel zou leren in dat soort wedstrijden."

   

  "Het helpt natuurlijk om bij Deceuninck-Quick Step te rijden. Bij die ploeg word je bijna gedwongen om vooraan te zitten wanneer het telt in een koers."

  Lampaert: "Als alles meezit, maak ik zondag een kans"

  Yves Lampaert toonde zijn Belgische trui al in iedere voorjaarskoers, vooral in dienst van de ploeg. "Dit is tot nu toe het beste voorjaar dat ik al gereden heb", zegt de Belgische kampioen.

   

  "Die overwinning is er wel nog niet, maar ik denk dat de ploeg heel tevreden is over het werk dat ik al verricht heb voor anderen."

   

  "Jungels is zondag de grootste kanshebber binnen onze ploeg om te winnen. Hij heeft net als ik een stap vooruitgezet in het voorjaar, maar mijn stap valt iets minder op."

   

  "Als alles meezit, maak ik zondag ook een kans. Er zijn natuurlijk renners die meer favoriet zijn dan ik. De top is heel breed, er kunnen veel verschillende winnaars zijn. Veel hangt af van het wedstrijdverloop."