• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel richting WK-vorm: Belgian Bullet in halve finales China Open

  In 2017 won Brecel met de China Championship zijn eerste en tot nu enige rankingtitel.

  Luca Brecel staat sinds 2017 nog eens in de halve finales van een rankingtoernooi. Brecel klopte in de kwartfinales van de China Open de Schot Alan McManus. Brecel is door zijn prestaties in Peking nu ook zeker van een plaats op de hoofdtabel van het WK snooker.

  Brecel zette McManus met onder meer drie centuries, waaronder een break van 139 in het openingsframe, met 6-1 aan de kant. In de halve finales wacht nu een confrontatie met Neil Robertson. De Australiër, ooit in 2010 nog wereldkampioen, maakte in zijn kwartfinale komaf met de Brit Sam Craigie. 

   

  Door zijn prestaties op de China Open staat Brecel nog steeds op een 14e plaats in de wereldranking. Het levert hem zo een rechtstreeks ticket op voor de hoofdtabel van het wereldkampioenschap, dat op 20 april start in de mythische Crucible van Sheffield.

   

  In 2012 was Brecel de jongste deelnemer ooit aan het WK. In 2017 en 2018 stond hij ook in Sheffield. Toch kon hij er nog nooit winnen.