• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Betsema: "Geen haar op mijn hoofd denkt eraan om vals te spelen"

  Denise Betsema was afgelopen winter de revelatie en zegekoningin in het vrouwenveldrijden.

  Veldrijdster Denise Betsema (Marlux-Bingoal) heeft gereageerd op de positieve dopingtest. "Ik heb nooit verboden middelen gebruikt", roept de Nederlandse haar onschuld uit.

  Betsema: "Dit is een nachtmerrie"

  De UCI maakte vandaag bekend dat Denise Betsema positief getest heeft op anabole steroïden na de Wereldbekermanche in Hoogerheide (27 januari).

   

  "Wat een nachtmerrie is dit", reageert Betsema op Instagram. "Zoals velen al hebben gehoord is mijn dopingtest van de Wereldbeker in Hoogerheide positief bevonden (anabolen steroïden)."

   

  "Om gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ik ben het hele jaar nooit positief getest behalve die dag. We zijn echt verbijsterd en in shock."

   

  "Wat vreselijk om dit nieuws te krijgen terwijl ik met ziel en zaligheid bezig ben met de sport. Het voelt dat ik schuldig ben bevonden, voordat de hele procedure is afgerond."

  "We gaan op zoek naar de oorzaak van de positieve test"

  "Er is nooit een haar op mijn hoofd geweest dat eraan denkt vals te spelen, en al helemaal niet om verboden middelen te gebruiken. Het doet me dan ook onwijs veel pijn dat mijn naam in verband wordt gebracht met praktijken waar ik zelf zo'n afkeer voor heb."

   

  "Dit moet een oorzaak hebben, maar die ken ik momenteel nog niet. Daar gaan we nu naar op zoek."

   

  "Ik wil iedereen bedanken die me nu de kans geeft om mijn onschuld te bewijzen en achter mij staat. Ik zal er alles aan doen om mijn naam zo snel mogelijk weer te zuiveren."

  Betsema schreeuwt haar onschuld uit op Instagram