Nederlandse veldrijdster Betsema test positief op anabole steroïden

  Betsema mocht afgelopen winter 15 keer de armen in de lucht gooien.

  De Nederlandse Denise Betsema heeft na de Wereldbeker-cross in Hoogerheide positief getest op anabole steroïden. Dat meldt de UCI.

  Met 15 zeges was Denise Betsema afgelopen winter de absolute revelatie en zegekoningin in het vrouwenveldrijden. De 26-jarige Nederlandse won onder meer de Wereldbeker-cross in Koksijde en de Superprestige in Middelkerke. Op het WK in Bogense greep ze net naast een medaille.

   

  De UCI meldt dat Betsema op 27 januari positief testte op anabole steroïden, na de Wereldbekercross in Hoogerheide. De renster heeft nu het recht om een B-staal aan te vragen. 

   

  Betsema rijdt nog maar een paar jaar in het veld. Eind vorig jaar kreeg ze voor het eerst een profcontract, bij Marlux-Bingoal. Haar overeenkomst met dat team loopt tot eind 2023.

   

  Betsema reageerde al bij NOS. "Ik ben ontgoocheld, want ik ben absoluut onschuldig. Ik zal dit aanvechten en een contra-expertise aanvragen", zegt de Nederlandse.

  Betsema op non-actief gezet

  Ook Betsema's ploeg Marlux-Bingoal werd vandaag op de hoogte gebracht. "Bij contacten tussen management en renster ontkende Denise Betsema intussen de feiten volledig. In afwachting van het resultaat van het B-staal en het verdere verloop van de UCI-procedure werd door het management beslist om Denise
  Betsema op non-actief te plaatsen.", klinkt het in een persbericht.

  Tweet: