• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot: "Hoe meer topfavorieten, hoe beter voor mij"

  Benoot eindigde vorig jaar 8e in de Ronde van Vlaanderen.

  Benoot eindigde vorig jaar 8e in de Ronde van Vlaanderen.

  Tiesj Benoot en Tim Wellens zijn de 2 speerpunten van Lotto-Soudal in de Ronde van Vlaanderen. "In theorie zou ik redelijk ver moeten geraken", zegt Ronde-debutant Tim Wellens, die de loftrompet bovenhaalt voor Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

  Benoot: "Hoe meer topfavorieten, hoe meer chaos"

  In de Ronde van Vlaanderen eindigde Tiesj Benoot als debutant meteen 5e in 2015. Vorig seizoen kwam hij als 8e over de streep. 

   

  "Maar in de laatste editie voelde ik wel dat ik de Ronde op een dag kan winnen", vertelt Benoot. "Vorig jaar maakte ik mee de koers, terwijl ik er in 2015 overal wat aanhing en met een gelukje 5e eindigde. Ik hoop dat ik morgen dezelfde benen heb als vorig jaar. En met een beetje meer meeval zit het podium er dan misschien wel in."

   

  Met Tim Wellens krijgt Benoot een extra troef aan zijn zijde. "Als de groep wat kleiner wordt na de Koppenberg en er wordt aangevallen, dan kan ik een keer meer blijven zitten of meeschuiven, terwijl de andere renner afstopt. En ik hoop dat behalve Wellens ook Jens (Keukeleire) er dan nog bij is."

   

  Benoot zet zichzelf niet bij de topfavorieten. "Zdenek Stybar, Bob Jungels, Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert zijn voor mij de 4 renners die al het meeste indruk hebben gemaakt. Na die 4 favorieten komt er een groep van 10 renners, waar ik mezelf bij plaats. Maar voor mij is Peter Sagan dé topfavoriet. Je ziet hem elke wedstrijd verbeteren."

   

  "Hoe meer topfavorieten, hoe beter voor mij. Want de koers is dan minder gecontroleerd en er is meer chaos. Dan krijg je meestal harde wedstrijden, dat is in ons voordeel."

  Hoe meer topfavorieten, hoe beter voor mij. Want de koers is dan minder gecontroleerd en er is meer chaos. 

  Tiesj Benoot

  Wellens: "Nog nooit in koers over de Koppenberg gereden"

  Tim Wellens maakt morgen zijn Ronde-debuut, wat eigenlijk niet voorzien was. "Na de Tirreno is er inderdaad beslist om een tijdje te rusten", zegt Wellens. "Maar na 4 dagen rust was ik mentaal en fysiek weer helemaal hersteld."

   

  Door het uitvallen van Jasper De Buyst en Jellle Wallays is Lotto-Soudal wat gehandicapt. "Maar de ploeg heeft me niet uit paniek gevraagd om deel te nemen aan de Ronde. Ik ben zelf met dat idee gekomen."

   

  "Met mij in de ploeg maken we in de Ronde iets meer kans om te presteren. In een zware koers als de Ronde van Vlaanderen komt iedereen op zijn plaats terecht. Met goede benen zou ik zondag redelijk ver moeten geraken."

   

  Wellens heeft wel een gebrek aan parcourskennis. "Ik heb bijvoorbeeld nog nooit in koers over de Koppenberg gereden. Maar Wout van Aert en Mathieu van der Poel hebben bewezen dat je niet veel parcourskennis nodig hebt om meteen goed te presteren."

   

  "Ik ben trouwens zwaar onder de indruk van de veldrijders. Vroeger werd er een beetje gelachen met crossers dat het een Benelux-sport is. Maar die komen hier bij ons rijden en winnen direct koersen."

  Ik ben zwaar onder de indruk van de veldrijders. Vroeger werd er een beetje gelachen met crossers. Maar die komen hier bij ons rijden en winnen direct koersen.

  Tim Wellens