• home
 • video
 • pas verschenen

  Final Four Champions League basketbal vindt plaats in Antwerpen

  Op 5 mei kennen we de eindwinnaar.

  Het Antwerpse Sportpaleis zal het decor vormen van de Final Four Champions League basketbal. Die eer valt Antwerpen te beurt dankzij de historische kwalificatie van de Antwerp Giants. 

  De Giants kwalificeerden zich woensdagavond, als eerste Belgische club ooit, voor de Final Four ten koste van het Russische Nizhny Novgorod. De drie andere ploegen die zullen aantreden in de Scheldestad zijn het Duitse Bamberg, het Spaanse Tenerife en het Italiaanse Bologna.

   

  De halve finales vinden plaats op vrijdag 3 mei, de finale en troosting op zondag 5 mei. Op woensdag 10 april wordt er geloot.

  "Basketbal promoten in België"

  Patrick Comninos, CEO van de Champions League basketbal, zegt "heel tevreden" te zijn dat Antwerpen de derde editie van de Final Four zal organiseren. "In de club is er heel veel enthousiasme en de steun van de lokale gemeenschap is groot. We zijn in de wolken dat we de Final Four kunnen toewijzen aan de club die dit seizoen een sprookje beleeft. Zij begonnen in de kwalificaties en mogen nu een van de belangrijkste evenementen in onze sport organiseren."

   

  "Het is een hele eer voor onze club om gastheer te zijn van de Final Four van de Champions League basket", reageert Giantsvoorzitter Roger Roels. "We beleven een onwaarschijnlijk seizoen met winst in de Belgische beker en deze wedstrijden tegen topteams in Europa. Samen met de mensen van het Sportpaleis en de stad Antwerpen willen we er een uniek topevenement van maken voor de fans en spelers en basketbal promoten in ons land."