• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel walst naar kwartfinales in China Open: "Hopelijk 1e zege op WK"

  Luca Brecel is op dreef in China. Onze 24-jarige landgenoot (WS-14) versloeg in de 1/8e finales heel overtuigend zijn Iraanse leeftijdsgenoot Hossein Vafaei (34e): 6-0. Het is de 1e keer dit seizoen dat Brecel de kwartfinale haalt.

  Brecel, die door de resultaten van de vorige ronde zeker was van een ticket voor het WK van 20 april tot 6 mei in The Crucible in Sheffield, begon aan de partij met een clearance van 68. In het 2e frame maakte de Belg een achterstand goed met een break van 55.

   

  De "Belgian Bullet" bleef elke misser van Vafaei genadeloos afstraffen en potte voor de pauze nog een break van 80 weg: 4-0. De veer bij de Iraniër was gebroken: 95-0 en en 90-0.

   

  In de kwartfinale neemt Brecel het op tegen de winnaar van het Schotse duel tussen Alan McManus (WS-60) en Anthony McGill (WS-24). De China Open is het laatste rankingtoernooi voor het WK.

  "Hopelijk komt nu die eerste zege op het WK"

  Brecel stond glunderend voor de camera van World Snooker. "Ik was heel blij toen ik gisteren te horen kreeg dat ik erbij zou zijn in The Crucible.  Ik was de voorbije toernooien al vaak bij een kwalificatie, eindelijk lukte het."

   

  De Belg had gemengde gevoelens bij de match vandaag: "Want Vafaei is een goeie vriend. Het was een beetje lastig om tegen hem te spelen. Maar ik bleef rustig en hij had problemen met zijn positiespel. Ik maakte mijn kansen af en miste niet veel."

   

  In 2012 was Brecel de jongste deelnemer aan het WK. In 2017 en 2018 stond hij ook in Sheffield. Toch kon hij er nog nooit winnen. "Bij mijn eerste keer was ik met mijn 17 te jong en onervaren, denk ik. Bij de volgende 2 keren had ik problemen met mijn keu of mijn schouder. Hopelijk blijven de problemen nu achterwege en kan ik een eerste WK-zege boeken."

  In 2017 won hij met de China Championship zijn eerste en tot nu enige rankingtitel. "Ik doe er alles aan om die 2e hier binnen te halen."