Rijdt Vanmarcke de Ronde? "Als ik start, is het met het oog op Roubaix"

  Sep Vanmarcke moest de kopman worden bij zijn ploeg.

  Kan Sep Vanmarcke starten in de Ronde van Vlaanderen, of niet? De renner van EF Education First heeft nog veel last van zijn valpartij in de E3. "Ik moet positief blijven, maar het zou kunnen dat ik geen enkele voorjaarskoers meer rijd."

  Sep Vanmarcke belandde in de E3 Harelbeke bij de afdaling van de Hotond in de gracht en liep daarbij blessures op aan zijn heup, enkel, ribben en knie. Vooral die laatste hindert hem bij het fietsen. Hij moest passen voor Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen. Volgens zijn ploeg beslist hij morgen na een laatste training op het parcours over de Ronde van Vlaanderen, maar bij Vanmarcke zelf klinkt een ander verhaal.

   

  "We beslissen wel morgen, maar de verkenning met de ploeg zal ik niet doen. Het is nog belangrijker om eerst mijn revalidatie-oefeningen te doen en dan in de namiddag eventueel nog wat te fietsen. Ik ken het parcours toch al. Die laatste verkenning gebruik je meestal om nog een paar procentjes zelfvertrouwen op te doen, maar daar gaat het nu niet om. Dat been rond krijgen, dat is nu het belangrijkste."

   

  "Gisteren ging het een beetje beter met mijn knie en dan heb ik een halfuur op de rollen gereden, heel traag. Maar dat was al te enthousiast. Vandaag ben ik weer bij Lieven Maesschalck geweest. het evolueert wel in positieve zin, maar ik heb dus nog amper op de fiets gezeten de voorbije 6 dagen."

   

  "Dus als ik zondag kan starten, zal ik alleszins geen hoog niveau halen. Dan rijd ik om de ploeg te helpen en om kilometers te kunnen malen. Dat dan met het oog op Parijs-Roubaix om daar misschien nog iets te kunnen doen, maar dat is allemaal in het beste scenario. Ik moet positief blijven, maar het kan ook zijn dat ik geen enkele voorjaarskoers meer kan rijden."

   

  Een nieuwe klap voor Sep Vanmarcke. "Al die trainingen, zo vaak weg van huis, veel op je eten letten, ... Je offert veel op en als je presteert, is het dat allemaal waard. Nu valt het allemaal in het water. Het is redden wat er te redden valt. Uiteindelijk doe ik misschien mee in Roubaix om 34e te worden. Het is best lastig, maar ik probeer de motivatie en de hoop te houden."

  De valpartij die Vanmarcke nog steeds parten speelt: