• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde (38) over zijn allereerste Ronde: "Speciaal om tegen Belgen te strijden"

  Mathieu van der Poel en Alejandro Valverde

  De wereldkampioen veldrijden en de wereldkampioen op de weg groeten mekaar aan de start van Dwars door Vlaanderen.

  De Ronde van Vlaanderen krijgt zondag hoog bezoek. Dan staat Alejandro Valverde (38) een allereerste keer aan de start van Vlaanderens Mooiste. "Een moeilijke wedstrijd voor mij, maar dat motiveert me net", vertelt de wereldkampioen in Vive le vélo, Leve de Ronde.

  "Speciale week in Vlaanderen"

  Gisteren warmde Alejandro Valverde zich al een keer op in Dwars door Vlaanderen. De wereldkampioen finishte als 31e in Waregem, op 24 tellen van winnaar en wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel.

   

  "Deze week met Dwars door Vlaanderen en de Ronde zijn speciaal voor mij", glundert Valverde. "Ik start er met extra motivatie en met een andere ambitie. Voor mij zijn het erg moeilijke wedstrijden. De Belgische renners en ploegen rijden hier erg goed, maar dat motiveert me net. Het geeft me een speciaal gevoel om tegen hen te strijden."

  Alejandro Valverde en Yves Lampaert

  Wereldkampioen Alejandro Valverde en Belgisch kampioen Yves Lampaert aan de start van Dwars door Vlaanderen.

  Alejandro Valverde verkent de kasseien van de Ronde van Vlaanderen.

  Jürgen Roelandts (m) gidst de Movistar-ploeg van Alejandro Valverde (r).

  "In regenboogtrui voel ik me winnaar en leider"

  Op zijn 38e rijdt Alejandro Valverde eindelijk als wereldkampioen rond in het peloton. "De regenboogtrui winnen, was een kinderdroom. Wereldkampioen is het hoogst haalbare in het wielrennen. Het woord zegt het ook zelf: wereldkampioen. Je bent kampioen onder alle renners", vertelt de Spanjaard met veel trots.

   

  "Overal waar ik me de trui kom, voel ik me een winnaar en een leider. En dat vind ik heel leuk. Koersen kost me dit jaar wat meer moeite, maar met die regenboogtrui heb ik er wel veel zin in. Ik neem deel aan wedstrijden waar ik vroeger niet kwam en ik amuseer me rot."

   

  "Met die trui om de schouders is het wel veel moeilijker om een overwinning te behalen", heeft Valverde ondervonden. "En winnen blijft erg belangrijk voor mij, zelfs nu ik mijn 39e verjaardag in zicht is."

   

  "Ik ervaar winnen nog altijd als iets ongelooflijks, maar ik heb nagenoeg alles bereikt in mijn carrière. Daarom is mijn voornaamste doel nu: genieten van de fiets. En waar ik ook rijd, wil ik het zo goed mogelijk doen."


  "Ik wil herinnerd worden als een grote renner die alles gegeven heeft. Ik heb veel afgezien. Ik wil dat de hele wereld me herinnert als een goeie renner", besluit de wereldkampioen het interview met Sporza.

  Ik ervaar winnen nog altijd als iets ongelooflijks, maar ik heb nagenoeg alles bereikt in mijn carrière. Daarom is mijn voornaamste doel nu: genieten van de fiets.

  Alejandro Valverde

  VIDEO: "Wil herinnerd worden als een grote renner die alles gegeven heeft"