• home
 • video
 • pas verschenen

  Terpstra mikt op 2e zege in Ronde: "De top is breed geworden"

  Terpstra voelt zich in zijn sas bij zijn Franse werkgever Direct Energie.

  Terpstra voelt zich in zijn sas bij zijn Franse werkgever Direct Energie.

  De naam Niki Terpstra valt niet zo vaak wanneer de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen worden opgesomd. "Er zijn wel 10 kanshebbers, het wordt spektakel zondag", voorspelt de Nederlander van Direct Energie.

  "Ik had dit seizoen nog niet het topgevoel van vorig jaar"

  Vorig seizoen stond er in Vlaanderens Mooiste geen maat op Niki Terpstra. De Nederlander zat toen nog in de stal van Patrick Lefevere, nu draagt de 34-jarige Terpstra het shirt van Direct Energie.

   

  "Het is mooi om te zien dat Direct Energie al een hecht ploegje geworden is", vertelt Terpstra aan Sporza. "De prestaties zijn ook hartstikke goed (Turgis werd gisteren 2e in Waregem). Ik wist wel dat die renners wat in hun mars hadden en dat komt er nu ook uit."

   

  Zelf kon Terpstra nog niet flitsen in het voorjaar. "In de meeste klassiekers had ik een goed gevoel. Maar nog niet het topgevoel. Vorig jaar was ik wel top en lukte het dan telkens net wel. Maar het voorjaar is nog niet voorbij."

  "De jonge en de oude generatie samen zorgen voor een pak favorieten"

  Voor zondag ziet Terpstra een pak kanshebbers. "Ik denk dat er wel 10 favorieten zijn voor de Ronde van Vlaanderen, niemand steekt er bovenuit", zegt de winnaar van vorig jaar.

   

  "Het wordt spektakel zondag. De top is breed, omdat er jonge renners in het voorjaar zijn bij gekomen. En de oudere generatie staat er ook nog altijd."

   

  Of de jonge generatie een gebrek aan ervaring heeft? “Iedereen verkent het parcours en kent de belangrijke punten", weet Terpstra. "Maar het is wel een koers van 275 km met de neutrale start erbij. Daardoor is de Ronde al een superzware wedstrijd voordat de finale begint. Maar de nummer 2 van vorig jaar, Mads Pedersen, was ook superjong en verteerde die afstand goed."

   

  "Jungels rijdt geweldig sterk. In elke klassieker waar hij startte, reed hij in de aanval. Dat is niet gemakkelijk. Hij is zondag een van de vele favorieten. En ook Mathieu van der Poel maakt een extreem goede indruk. Ik moet gewoon een goede dag hebben zondag."