• home
 • video
 • pas verschenen

  Samaey over Antwerp Giants: "Spelen hier tegen middenmoters uit topcompetities"

  De Antwerp Giants spelen in mei hun Europese matchen.

  De Antwerp Giants staan in de Final 4 van de Champions League. Rik Samaey, ex-basketballer en commentator, zoekt een verklaring voor het Europese succes. "Roel Moors beschikt over een heel brede en evenwichtige ploeg. En hij heeft zelf ook veel vuur."

  In het voetbal is de Champions League het hoogste goed, maar in het basketbal ligt dat toch een beetje anders. "We moeten eerlijk blijven, de Spaanse en Italiaanse ploegen die hier meedoen, zijn in hun competitie middenmoters. Maar het niveau in de Champions League blijft wel een stuk hoger dan in de Belgische competitie, dus is het wel een mooi parcours", legt Samaey uit.

   

  "Het geeft ook uitstraling aan deze club. Kijk maar naar de supporters, de zaal zit vol. De spelers komen in the picture. Dat zal het moeilijker maken om ze bij de ploeg te houden, maar omgekeerd zullen ook meer spelers naar Antwerpen willen komen. Ook voor sponsors is dit heel positief. Ik denk dat de Giants de komende seizoenen een groter budget zullen hebben."

   

  Waar ligt de kracht van dit team? "Het is een heel flexibel team dat zich makkelijk kan aanpassen. Als een iemand minder is, kan iemand anders overnemen. Er zijn 10 of 12 spelers die coach Roel Moors kan inpassen. Het is een grote en evenwichtige ploeg die ook veel diversiteit heeft. En belangrijk, ze vertrekken altijd vanuit een goede verdediging."

   

  "Roel Moors? Hij lijkt heel rustig voor de camera, maar het is ook niet altijd de makkelijkste. Hij heeft heel veel vuur in zich. De spelers weten dat als ze defensief hun job niet doen, dat ze op de bank belanden. Hij durft 12 spelers te gebruiken. Hij is de patron. Net als de spelers zal ook hij opgemerkt worden in Europa. Ik denk wel dat hij nog de ambitie heeft om elders te gaan coachen."