• home
 • video
 • pas verschenen

  Roodhooft: "Zijn weinig echte wielerfans die geen fan zijn van Mathieu"

  De wereldkampioen in het veld krijgt felicitaties van de wereldkampioen op de weg.

  Mathieu van der Poel veroverde gisteren in Dwars door Vlaanderen zijn eerste zege in de WorldTour. Ploegleider Philip Roodhooft was niet echt verbaasd over de prestatie van zijn kopman. "Dat klinkt arrogant, maar ik wist dat het voor die andere 4 renners moeilijk zou worden om hem te kloppen."

  "We wisten dat de conditie van Mathieu van der Poel goed zat en we wisten dat de ploeg op niveau was, maar de zege komt er nu wel heel snel", zei Roodhooft na de finish. "Het blijft natuurlijk ongelooflijk, maar we wisten dat hij een kans had. Zeker omdat deze koers korter is dan bijvoorbeeld Gent-Wevelgem."

   

  "Ons plan? We moesten vooral attent zijn. De Bondt anticipeerde en Van der Poel schoof mee. De Bondt viel dan weg met materiaalpech, maar onze keuze was al gemaakt. Het is onze verdienste dat we de koers mee in gang hebben gestoken. Het is ook Mathieu zijn stijl. Het is niet altijd economisch, maar hij zorgt wel voor spektakel. Dat is ook belangrijk."

   

  "Er is meer dan winnen alleen in de koers. Mensen onthouden ook wie de koers gemaakt heeft. Dat kan begeesteren. Ik denk dat er weinig echte wielerliefhebbers zijn die geen fan zijn van Van der Poel, net omdat hij zo rijdt. Ik denk dat niemand hem dit misgunt."

   

  "In die laatste 10 kilometer heeft hij niets meer gezegd en wij hebben hem ook niet veel raad meer gegeven. We weten dat hij erg explosief is. Het klinkt arrogant, maar we waren niet zo zenuwachtig. We wisten dat het heel moeilijk zou zijn voor de anderen in de kopgroep om Mathieu nog te kloppen."

  "Talent van Mathieu toch net iets eerder gezien dan andere ploegen"

  Niet alleen Van der Poel, ook zijn team wint een eerste keer in de WorldTour. "We zijn blij dat hij gewonnen heeft, maar we zijn ook blij dat we hebben kunnen laten zien dat onze ploeg echt goed werkt. Dat geeft voldoening."

   

  "Natuurlijk beseffen we dat Van der Poel een exceptioneel talent is, maar onze ploeg heeft dat exceptioneel talent dan toch net iets vroeger gezien dan andere ploegen. Hij is hier al sinds 2011. De puzzel klopt hier, hij voelt dat hij bij ons op zijn plaats zit. Hij krijgt de nodige vrijheid, maar ook de nodige begeleiding."

   

  Zondag rijdt Van der Poel de Ronde van Vlaanderen. "Hij is zeker kandidaat-winnaar, maar hij is geen topfavoriet. Andere renners zijn de topfavorieten. Maar als je naar Gent-Wevelgem en deze Dwars door Vlaanderen kijkt, dan kan hij uiteraard de Ronde winnen."

  Kijk hier nog eens naar de laatste kilometer in Dwars door Vlaanderen