• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Waarom Romelu Lukaku zo graag met Ortwin De Wolf (Lokeren) traint

  Leer Ortwin De Wolf kennen.

  In onze reeks New Kids on the Block willen we alles te weten komen over jonge topsporters. Ons volgend "slachtoffer" is Ortwin De Wolf, keeper van Lokeren en de nationale beloften die later dit jaar het EK spelen.

  "Trainen met de Rode Duivels gaf wel een kick"

  Ortwin De Wolf brak dit jaar helemaal door als eerste doelman van Lokeren en werd daarna ook opgeroepen voor de nationale beloften die deze zomer het EK spelen. De Wolf werd als beloftedoelman één keer opgetrommeld om mee te trainen met de Rode Duivels.

   

  "Het gaf wel een kick om met die sterren te trainen, maar het niveau was wel een beetje hoger", lacht de doelman. Waarom Lukaku hem graag op training heeft, ontdek je in de video. Maar na de winterstop ging het even mis.

   

  Hij werd naast de ploeg gezet omdat hij te veel bezig zou geweest zijn met verhalen in de pers over een eventuele transfer. "Als jonge gast is het niet eenvoudig om met die media-aandacht om te gaan. In de jeugd focus je enkel op je sport, maar nu wordt alles uitvergroot", zegt De Wolf. "Ik lees nu geen sociale media of kranten meer."

  Of kijk naar het interview op Instagram TV