• home
 • video
 • pas verschenen

  Mick Schumacher draait ook F1-rondjes in Alfa Romeo: "Ben tevreden"

  " "

  Mick Schumacher (19) is de zoon van 7-voudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher.

  Mick Schumacher heeft volop de kans gekregen om de Formule 1 te ontdekken bij de testdagen in Bahrein: dinsdag testte de 20-jarige zoon van 7-voudig wereldkampioen Michael Schumacher bij Ferrari, gisteren stapte hij in een Alfa Romeo.

  Schumacher junior is de regerende Formule 3-kampioen en dit seizoen actief in de Formule 2. Sinds januari hoort de Duitser bij de Driver Academy van Ferrari, de legendarische renstal waarvoor vader Schumacher 11 jaar racete.

   

  Vandaar de kans om dinsdag in de Ferrari van Sebastian Vettel rond te rijden, goed voor de 2e tijd. Gisteren volgde Alfa Romeo, het zusterteam van Ferrari. Schumacher draaide 70 rondjes en kwam met 1'29"998 tot de zesde tijd.

   

  "Na mijn eerste ervaring van dinsdag heb ik wat ik geleerd heb vandaag proberen toe te passen", vertelde Schumacher na zijn Alfa Romeo-dag. "Ik ben tevreden over het resultaat. Het was een heel positieve ervaring. Mijn vertrouwen in de auto groeide en ik kon regelmatig mijn tijden verbeteren."

   

  "Het was andermaal een mooie dag op een F1-circuit. Het is zo leuk om in deze bolides rond te rijden. Ik keer naar huis terug met enkele heel mooie herinneringen."

  Beelden op sociale media:

  Moeder Corrina (m) en grootmoeder Gabriele (l):