• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie na 0 op 6: "Af en toe een wanklank, maar er zit muziek in deze groep"

  Ivan De Witte en Michel Louwagie: de sterke mannen van AA Gent.

  AA Gent is met een valse noot aan de play-offs begonnen. Algemeen manager Michel Louwagie panikeert voorlopig niet. "We moeten iedereen wat tijd geven, er zit wel degelijk muziek in deze groep."

  "Weerbaarheid en vechtlust getoond"

  Na de pandoering van vorige week in het Jan Breydelstadion wilde Michel Louwagie een reactie zien van AA Gent. Die kwam er volgens de algemeen manager ook tegen Standard. "Ik ben blij voor de technische staf en de spelers dat ze weerbaarheid en vechtlust getoond hebben", klinkt het bij Sporza.

   

  "Het was heel belangrijk om de non-prestatie van vorig weekend uit te wissen voor het eigen publiek. Daar zijn we zeker in geslaagd. Als we met deze ingesteldheid voortdoen, mogen we zeker aanspraak maken op meer dan de 6e plaats van dit moment."

   

  AA Gent miste ook tegen Standard een pak kansen. Is dat dit seizoen het grote probleem van blauw-wit? "Dat denk ik niet", countert Louwagie. "We hebben een ploeg in opbouw die sinds oktober goed speelt. Je ziet duidelijk de hand van trainer Jess Thorup."

   

  "Standard heeft echt niet veel kansen gehad tegen ons. We hebben ze weggedrukt en het was gewoon een goede prestatie. Spijtig genoeg hebben we dat overwicht niet omgezet in punten. Als we zo blijven werken, volgen de punten wel."

  Als we met deze ingesteldheid voortdoen, mogen we zeker aanspraak maken op meer dan de 6e plaats van dit moment.

  Michel Louwagie

  "We zijn op de goede weg"

  Peter Vandenbempt geloofde voor de start van de play-offs in de kansen van AA Gent. Hij noemde AA Gent zelfs een "dark horse". Die verwachtingen maakt het voolopig niet waar. "De voorzitter en ik hebben nooit gezegd dat we voor plaats 1 of 2 gingen", zegt Louwagie.

   

  "We zijn een ploeg aan het bouwen en af en toe zit daar een wanklank tussen. De wedstrijd van gisteren was schitterend voor het publiek en ook voor de neutrale kijker moet het een leuke wedstrijd geweest zijn. We zijn op de goede weg. We moeten iedereen wat tijd geven ook, er zit muziek in deze groep."

   

  Zaterdag volgt een nieuwe wedstrijd. Dan moet AA Gent naar leider Racing Genk. "Het is spijtig dat we op 6 dagen 3 wedstrijden moeten spelen terwijl andere ploegen daar 8 of 9 dagen voor hebben. Dat kan een grote rol spelen. Ook op het einde van wedstrijden."

  Het is spijtig dat we op 6 dagen 3 wedstrijden moeten spelen terwijl andere ploegen daar 8 of 9 dagen voor hebben. 

  Michel Louwagie