• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lion Gougnard tekent bij promovendus Leuven: "Wil uitdaging aangaan"

  Gougnard is één van de sleutelspelers bij de Red Lions.

  Simon Gougnard gaat volgend seizoen hockeyen voor promovendus KHC Leuven. De 28-jarige Red Lion verlaat voor de tweede keer in zijn carrière Waterloo Ducks.

  Voor Gougnard is KHC Leuven een stap in het onbekende. "Maar het ambitieuze project bevalt me wel", zegt de wereldkampioen. "Mijn broer Boris heeft al voor Leuven gespeeld, en die houdt er goede ervaringen aan over."

   

  "Ik krijg een belangrijke rol binnen de ploeg. Dat is echt wat ik zocht. Het is uiteraard geen gemakkelijke beslissing om Waterloo Ducks te verlaten. Ik ben verknocht aan "Watducks". Alles liep er prima, maar ik wil deze uitdaging echt aangaan."

   

  Gougnard speelt in 2020 dus geen Euro League met Leuven, pas opnieuw van de partij op het hoogste niveau. "Dat had een invloed kunnen hebben op mijn beslissing, maar kiezen is verliezen."

  Weer in België na Nederlands avontuur

  Gougnard neemt voor de tweede keer in zijn carrière afscheid van Waterloo Ducks. Tien jaar geleden ging hij aan de slag in Nederland. Hij speelde voor Tilburg, Oranje-Zwart en Tilburg. Via Racing Brussel kam hij twee jaar geleden opnieuw bij Waterloo Ducks terecht.

   

  Bij de Red Lions nam Gougnard na het behalen van de wereldtitel in Bhubaneswar een pauze als international. Bondscoach Shane McLeod kan volgende week in de Pro League voor het eerst opnieuw op Gougnard rekenen.