• home
 • video
 • pas verschenen

  Giants dromen na kwalificatie Final 4: "Zijn tegen niemand kansloos"

  De Antwerp Giants hebben zich als eerste Belgische club in de geschiedenis geplaatst voor de Final 4 van de Champions League. Spelers en trainer blonken na de partij van trots en durfden ook al vooruit te kijken. "Volgens mij kunnen we in de Final 4 alles winnen."

  Moors: "We zijn tegen geen enkele ploeg kansloos"

  "Ik denk dat niemand dit voor mogelijk had gehouden", vertelde trainer Roel Moors na de kwalificatie. "We zijn begonnen in de kwalificaties en nu staan we hier. Onwaarschijnlijk eigenlijk. De spelers verdienen het allemaal."

   

  De Giants hadden een bonus van 15 punten uit de heenmatch, dus zelfs verliezen mocht. "Daar hebben we nooit aan gedacht. Het enige doel was winnen. Het was geen mooie wedstrijd. We wisten dat onze defense belangrijk zou zijn. Als we defensief sterk bleven, hadden zij geen kans. Aanvallend was het misschien een mindere wedstrijd, maar daar maalt nu niemand om. Het was een collectieve prestatie, alle spelers waren op niveau, zonder echte uitblinkers."

   

  En nu de Final 4. Zijn daar mogelijkheden? "Dat is nog een beetje te vroeg, dat zal ook van de loting afhangen. Maar een ding weet ik zeker: de spelers hebben van niemand schrik. Ze hebben ook het talent om dat te rechtvaardigen. Dat maakt ons heel gevaarlijk, we zijn tegen niemand kansloos."

   

  De Giants staan op kop in de competitie en wonnen al de beker. Ze kunnen in de Champions League dus zonder druk spelen. "Op een bepaald moment leggen we onszelf toch druk op omdat we er zelf echt wel in geloofden na de loting. We waren altijd de underdog, maar we wisten dat we mogelijkheden hadden. De spelers zijn er goed mee omgegaan. Het is nu al een schitterend seizoen, dat kan niemand ontkennen, maar we blijven hongerig en willen meer."

  Bako: "Ik wil dit seizoen afsluiten met titels"

  "Voor ons was het weer 0-0. We wilden de eerste stoot uitdelen en hard beginnen. De verdediging was belangrijk", zei Ismael Bako. "Weinig spektakel? Wij hebben al genoeg voor spektakel gezorgd dit seizoen. De alley-oops en dunks kunnen ook in andere matchen. Winnen was het hoofddoel. We hebben niet gekeken naar kunstjes. Het publiek was al geëntertaind genoeg dat we hebben gewonnen."

   

  "Ik had een kleine blessure aan mijn enkel voor deze match, maar ik wou het echt niet missen. Ik moet de kinesisten echt bedanken. Ik heb nog een kleine verdoving gekregen voor de match en voelde bijna niets." Paris Lee en Ismael Bako zijn al een hele tijd de sterkhouders bij de Giants. "We zijn goed op elkaar ingespeeld, Lee en ik. Het is leuk om samen te spelen en we zijn ook goeie vrienden."

   

  Ze hebben zich in de kijker gespeeld van andere Europese teams. Bako is vrij op het einde van dit seizoen. "Ik hoor nu al heel veel geruchten. Die aandacht is leuk, maar ik concentreer me nu op dit seizoen. Ik geniet. Ik vind het veel belangrijk dat ik dit seizoen afsluit met titels. Daarna zal ik me wel zorgen maken over volgend jaar. Ik vind dit seizoen gewoon echt tof."

   

  "Het blijft maar doorgaan. We hebben de beker gewonnen en nu dit. Ik besef het nog niet goed. Dit zijn de momenten waar je voor speelt. We willen nu meer. Volgens mij kunnen we in de Final 4 alles winnen. Het zal wel goed komen."

  Akyazili: "Dit gevoel valt niet te beschrijven"