• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien in De Kleedkamer: grappig misverstand over regeling tijdens Ronde van 1978

  " "

  V.l.n.r. Pollentier, Godefroot, Van Gucht, Van den Haute en Van Springel.

  In de derde aflevering van De Kleedkamer dit seizoen bracht Ruben Van Gucht 4 hoofdrolspelers uit de Ronde van Vlaanderen van 1978 samen: Walter Godefroot, Michel Pollentier, Herman Van Springel en Ferdi Van den Haute. De portretten zijn van Gregor Braun en Bernard Hinault.

  Misverstand over afspraken tijdens finale Ronde van 1978

  Toen Walter Godefroot in de finale van de Ronde van Vlaanderen voorop kwam met Gregor Braun en Michel Pollentier zocht hij bondgenoten. Pollentier mocht en wou niet rijden en dus keek Godefroot naar Braun. Toen die zijn ploegleider zei dat het goed was, had de jonge Duitser het toch een beetje verkeerd begrepen.

  Levenswijsheden met Ferdi Van den Haute

  Walter Godefroot: "Ik heb Parkinson"

  In de Kleedkamer spreekt Walter Godefroot voor de eerste keer over het feit dat hij Parkinson heeft. "Ik heb even moeten slikken. Maar ik fiets nog twee of drie keer per week 40 kilometer en ik beweeg nog veel. En een van de therapieën is veel bewegen."