• home
 • video
 • pas verschenen

  Boskamp: "Verrast dat Musonda nog niet is doorgebroken, maar hij had tegenslag"

  Charly Musonda

  Charly Musonda keert terug naar Chelsea.

  Ooit was hij de grote hoop om de volgende generatie Rode Duivels naar successen te stuwen, maar na een nieuw mislukt avontuur zijn de twijfels rond Charly Musonda Jr. opnieuw wat groter. Johan Boskamp heeft zijn hoop nog niet helemaal opgeborgen.

  Vanaf de dag dat de 16-jarige Musonda van Anderlecht naar Chelsea trok, worden zijn keuzes in twijfel getrokken. Bij Chelsea werd hij gezien als een toptalent van de jeugdacademie, maar doorbreken in West-Londen is uitermate moeilijk. Dat ondervonden ook toptalenten Dominic Solanke, Ruben Loftus-Cheek en recent Callum Hudson-Odoi.

   

  Uitleenbeurten aan Real Betis, Celtic Glasgow en Vitesse vielen ook tegen. "Ik ben verrast dat Charly nog altijd niet is doorgebroken, maar dat ligt ook wel aan tegenslag", zegt Johan Boskamp, fan van het eerste uur van de technisch verfijnde en dribbelvaardige Musonda.

   

  "Bij Betis was hij een van de betere en speelde hij fantastisch. Toen raakte hij geblesseerd en toen hij opnieuw fit was, had hij opeens een andere trainer. Gustavo Poyet zag het helemaal niet in Charly. Bij Vitesse blesseerde hij zich in de eerste match. Dan houdt het op."

   

  "Zeggen dat hij te vroeg uit België is vertrokken is achteraf makkelijk. Ik weet wat zijn familie financieel gekregen heeft van Chelsea. Voor een buitenstaander is het makkelijk om te zeggen dat niet te doen, dat was ook mijn eerste reactie. Tot dat geld voor jouw neus staat. Ik ken de gezinssituatie van toen ook niet."

  "Hij moet spelen"

  Charly Musonda behoort tot de "Generatie van 1996", de vaak bejubelde lichting met ook Bakkali, Schrijvers en Perreira. Niemand die hun intrinsieke voetbaltalent meer zal verdedigen dan Johan Boskamp, maar op hun leeftijd moeten ze spelen. Musonda kan dat al 2 jaar nauwelijks zeggen.

   

  "Ik geloof nog altijd dat hij kan slagen, maar nu moet hij vooral spelen. Dan kan je misschien beter een stapje terugzetten om daarna twee stappen vooruit te gaan. Zeggen dat trainers hem niet moeten omdat hij te veel voor zichzelf speelt is nonsens."

   

  "Charly speelt nooit voor zichzelf, maar hij zal een bal ook nooit wild wegtrappen. Dat hij vertrekt bij Vitesse zal ook niet aan de trainer liggen. Wie de samenwerking tussen Chelsea en Vitesse een beetje kent, weet dat hij zou blijven als Chelsea het zo wil."

  Charly speelt nooit voor zichzelf, maar hij zal een bal ook nooit wild wegtrappen. Dat hij vertrekt bij Vitesse zal ook niet aan de trainer liggen.