• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Ik denk dat Jungels de Ronde van Vlaanderen wint"

  Tom Boonen heeft zelf 3 keer de Ronde van Vlaanderen gewonnen en is natuurlijk goed geplaatst om de favorieten te wikken en te wegen voor de 103e editie van zondag. Hij ziet er 4 mannen bovenuit steken.

  Radio 2 Antwerpen sprak gisteren met Boonen op de voorstelling van zijn NASCAR-avontuur. "Ik verwacht heel veel van Wout van Aert, die dit jaar kan rekenen op de steun van zijn ploeg Jumbo-Visma. Dat brengt natuurlijk iets meer druk mee. Ik ben ervan overtuigd dat hij het kan en dat hij het nu al kan, maar of het dit jaar al prijs is, wordt afwachten."

   

  Naam nummer 2 is Mathieu van der Poel, die gisteren op overtuigende wijze Dwars door Vlaanderen won. "Mathieu is enorm sterk bezig, maar hij moet het als enkeling opnemen tegen het sterke blok van Deceuninck-Quick Step."

   

  De laureaat van zondag zit volgens Boonen, zelf een ex-Quick Step-icoon, bij de ploeg van Patrick Lefevere. "Zdenek Stybar is goed bezig, maar ik denk dat Bob Jungels gaat winnen."

   

  De Luxemburgse kampioen won al Kuurne en rijdt al een heel voorjaar in beeld, zo won hij onder meer in Kuurne na een indrukwekkende aanvalskoers én dito solo. "Jungels zit met goeie benen en heeft het voordeel dat hij niet de uitgesproken favoriet is. Het is een renner die kan wegrijden op de Kwaremont of die vroeger kan aangaan. Hij kan als geen ander een lange inspanning volhouden en rijdt in een sterke ploeg."

  Hoe ziet Boonen de koers zich ontwikkelen? "Ik verwacht dat ze heel lang gaan koersen in het begin. Dat het de eerste 2 à 3 uur niet zal stilvallen. Het zal ook wat afhangen van de tactiek van de 2 grote teams op dit moment: Deceuninck-Quick Step en Jumbo."