• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Boonen en Albert delen een Chevrolet in NASCAR Euro Series

  " "

  Ex-wereldkampioenen op de fiets Niels Albert en Tom Boonen zijn ook bedreven met een autostuur.

  De voormalige wielerkampioenen Tom Boonen en Niels Albert kruipen komend seizoen achter het stuur van een Chevrolet Camaro van PK Carsport in de Elite 2 van de NASCAR Whelen Euro Series.

  Boonen en Albert kennen het klappen van de raceautozweep al. Op de teampresentatie van de racefamilie Longin gisteren in Betekom bleek dat ze de auto afwisselend zullen besturen.

   

  Boonen legt uit: "Het werd afgelopen winter al vrij vroeg duidelijk dat ik helaas niet het volledige NASCAR-seizoen zou kunnen rijden. Maar toen Bert (Longin, red) me voorstelde om de auto te delen, was ik onmiddellijk voor het idee gewonnen."

   

  Met Albert werd snel een vervanger gevonden. "We hebben samen al eens Fun Cup gereden en dit leek me ook wel wat", zegt de oud-crosser. "Ik heb de auto ondertussen al eens kunnen testen, dat was best plezant."

   

  Het NASCAR-seizoen begint over 10 dagen in Valencia. In de Elite 1 komt Stienes Longin voor PK Carsport uit. Drie jaar na op verpletterende wijze de titel in Elite 2 te hebben gehaald, wil de 27-jarige Belg een gooi doen naar de oppergaai. "Ik ga voluit voor het kampioenschap, ja", klinkt het vol vertrouwen bij Stienes Longin.

   

  "Deze nieuwe auto is de beste machine waar ik ooit mee gereden heb. Een hele opsteker  na een lastig seizoen, waarin ik een aantal races met vervangauto's moest rijden. Deze bolide ligt duidelijk een niveau hoger."