• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Andere hiërarchie? Ik vraag me af wat de rivalen denken als ze naar ons kijken"

  Chris Froome wijst Egan Bernal de weg.

  Chris Froome (33) beleeft voorlopig een anoniem seizoen, maar de Brit van Team Sky laat in een interview weten dat hij met één doel rondfietst: de Ronde van Frankrijk. Froome moet wel rekening houden met concurrentie binnen zijn eigen team: "Maar dat is net een geweldige positie voor mij."

  "Ik ben nog hongeriger dan vorig jaar"

  Chris Froome kwam in de Ronde van Colombia en de Ronde van Catalonië nauwelijks in het stuk voor. Froome maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen en bouwt verder op richting zijn hoofddoel, de Tour de France.

   

  "Na al die jaren werk ik mijn voorbereiding met veel vertrouwen af", zegt de viervoudige Tourwinnaar. "De laatste jaren verloopt mijn voorbereiding vrij identiek. Als ik mijn hoogtestages en mijn uren op de fiets afwerk zoals gepland en als ik mijn gewicht op punt breng, dan weet ik dat de resultaten zouden moeten volgen."

   

  Vorig jaar werd Froome in Parijs afgetroefd door ploegmakker Geraint Thomas. "Ik denk dat ik nu nog meer hongerig ben dan toen, als dat al mogelijk is. Vorig jaar heb ik vier grote rondes op een rij gereden. Ik voelde de vermoeidheid."

   

  "Ik kan nu zeggen dat de Giro rijden iets met je doet voor de Tour. Maar ik ben gemotiveerder dan ooit om voor een 5e eindzege in de Tour te gaan. In deze moderne tijden heeft niemand dat al gedaan."

  Chris Froome maakt tempo voor Egan Bernal.

  "Ik moet zorgen dat er geen twijfels zijn over wie de sterkste is"

  Geraint Thomas zal zijn eindoverwinning in de Tour verdedigen en ook Egan Bernal klopt steeds harder op de Sky-deur. Moet Froome zich stilaan zorgen maken? Is de hiërarchie veranderd?

   

  "Dit is gewoon geweldig voor ons team. Ik moet vooral denken aan wat de rivalen denken als ze naar ons kijken. Ze moeten zich geen zorgen maken over één kopman, er zijn er 2 of misschien zelfs 3. Dat geeft ons veel vertrouwen. Ook voor mij is het prima. Het neemt de druk weg. Het is een geweldige positie om in te zitten."

   

  "Ik moet op mijn best zijn, zodat er geen twijfel is over wie de sterkste is. Het geeft me motivatie om sterker te worden en harder te trainen. Als ik niet de sterkste ben, dan moeten we iemand anders steunen."

   

  "Vorig jaar was ik niet sterk genoeg om te winnen en het is goed dat Geraint toen kon overnemen. Ik was blij met zijn overwinning in Parijs."

  Ik moet vooral denken aan wat de rivalen denken als ze naar ons kijken. Ze moeten zich geen zorgen maken over één kopman, er zijn er 2 of misschien zelfs 3. Dat geeft ons veel vertrouwen.

  Chris Froome

  Interview met Chris Froome (geen ondertiteling):