• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Stefan Everts verliest opnieuw vijf tenen na malaria-aanval

  Een zware malaria-aanval kostte Stefan Everts eind vorig jaar bijna het leven.

  Stefan Everts moet maandag opnieuw onder het mes om vijf tenen te laten amputeren. Dat meldt Het Belang van Limburg. De tienvoudige wereldkampioen motorcross verloor eerder al een teen ten gevolge van een malaria-aanval.

  Stefan Everts mocht midden maart het ziekenhuis definitief verlaten, nadat een malaria-aanval hem eind vorig jaar bijna het leven had gekost. De ex-motorcrosser had toen al een teen moeten laten amputeren om te voorkomen dat een botinfectie zich verder zou verspreiden.

   

  Maar het leed is nog niet achter de rug. Maandag moet Everts opnieuw binnenkomen in het ziekenhuis om vijf tenen te laten amputeren. "De toppen zijn helemaal zwart en beginnen los te komen", vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

   

  Stefan Everts heeft 10 wereldtitels (1x 125cc, 3x 250cc en 6x 500cc/mx1) en 101 GP-zeges achter zijn naam en wordt beschouwd als de beste motorcrosser aller tijden.