• home
 • video
 • pas verschenen

  Rutten: "Zelfs in het tankstation zeggen ze me dat alles kan in Play-off I"

  Fred Rutten houdt vast aan zijn motto: "We leven van wedstrijd tot wedstrijd."

  De hoop van Anderlecht om een rol te spelen in de titelstrijd werd op het veld van Genk al snel de kop ingedrukt. Toch laat coach Fred Rutten de moed niet zakken. "Realistisch of niet, thuis moet Anderlecht altijd winnen tegen Club Brugge."

  Door de puntenhalvering had Anderlecht leider Genk en Club Brugge weer binnen bereik, maar lang heeft de titeldroom niet geduurd. Anderlecht werd met een 3-0-nederlaag op Genk snel weer met de voeten op de grond gezet. Tegen Club Brugge krijgt paars-wit morgen een nieuwe kans.

   

  "Of ik mijn team ga wijzigen? Ik wil mijn ziel niet blootgeven", zei Rutten. "Ik wil mijn team nog niet verklappen aan de tegenstander. Realistisch of niet, thuis moet Anderlecht altijd winnen. Dat zit in het DNA van de club."

   

  "We hebben in onze vorige thuiswedstrijd al laten zien dat we ons kunnen meten met ploegen van ons kaliber. Tegen Genk zag ik toch dat we vier of vijf keer konden scoren, als we verstandig waren. Dan moet je je als coach toch minder zorgen maken dan als je helemaal niets creëert."

   

  "Ik zie dat mijn team de mogelijkheden heeft om te reageren tegen Club Brugge. Of ik onder de indruk was van Club? Tot de rode kaart ging het gelijk op tussen Club en Gent. Het verschil was niet immens groot, de rode kaart heeft gewoon veel invloed gehad."

   

  "Maar het zijn allemaal momentopnames in Play-off I, we leven van wedstrijd tot wedstrijd. Zelfs in het tankstation zeggen ze me dat alles kan gebeuren in Play-off I en dat het iedere week anders is. Daar hou ik me aan."

  Onder de indruk van Club Brugge tegen Gent? Tot de rode kaart ging het gelijk op.

  Bekijk hier de volledige persconferentie: