Ga naar de inhoud

meest recent

Fenomenale Westbrook is pas 2e speler met 20/20/20 in 1 NBA-match

 wo 3 april 2019 07:43
Russell Westbrook zette tegen de Lakers indrukwekkende cijfers neer.

Russell Westbrook heeft zijn naam in de NBA-geschiedenisboeken gezet. De guard van Oklahoma liet in de zege tegen de LA Lakers indrukwekkende cijfers noteren: 20 punten, 20 rebounds en 21 assists.

Met nog iets minder dan 40 seconden op de klok plukte Russell Westbrook zijn 20e rebound en hij kreeg een open doekje van het publiek. Hij is pas de tweede speler die erin slaagt om minstens 20 punten, rebounds en assists te laten noteren in één match.

 

Wilt Chamberlain was de enige die het hem voordeed in de NBA. Chamberlain, een van de NBA-legendes, beëindigde in 1968 een match met 22 punten, 25 rebounds en 21 assists.

 

Westbrook droeg zijn prestatie op aan de pas overleden rapper Nipsey Hussle. Die werd zondag in LA doodgeschoten op 33-jarige leeftijd. "Dit was niet voor mij, dit was voor mijn broeder. Dit was voor Nipsey. RIP Nipsey." Dankzij Westbrook klopte Oklahoma City Thunder de Lakers, die zonder LeBron James speelden, met 119-103.

Geniet van de unieke prestatie van Westbrook

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.