• home
 • video
 • pas verschenen

  Is Standard titelkandidaat? "Laat ons met de voeten op de grond blijven"

  Michel Preud'homme, coach van Standard, stuurt zijn troepen.

  Standard won met 1-2 in Gent en blinkt met 6 op 6 in Play-off I.

  De play-offs zijn losgebarsten en daar is "specialist" Standard weer. Met 6 op 6 is het tot op twee punten van leider Racing Genk genaderd. "We zullen naar alle kleuren van de regenboog gaan. Het is altijd hetzelfde in de play-offs", blijft T1 Michel Preud'homme bescheiden.

  "Efficiëntie, goeie keeper en meeval"

  "Je moet efficiënt zijn, een goeie keeper hebben op de moeilijke momenten en een beetje meeval hebben. Dat was het geval tegen Gent", vertelde Michel Preud'homme aan Sporza na de 1-2-zege in de Ghelamco Arena.

   

  "We wilden niet naïef zijn en vanuit de organisatie spelen in het begin. Als we de bal hadden, moesten we spelen zoals we dat kunnen. Dat hadden mijn spelers niet begrepen. Het was heel passief en Gent deed wat het wilde. Het was absoluut slecht."

   

  "Mijn spelers zijn positief over die aanpak en willen dat doen, want we hebben af en toe open en bloot gespeeld. Maar ze zijn dit nog niet gewoon."

   

  "We hebben sinds het begin van het seizoen de nadruk gelegd op dominantie en offensieve beweging. Nu hebben we die andere kant ook nodig. Dat neemt tijd in beslag. Je bouwt geen ploeg in enkele maanden."

  We hebben sinds het begin van het seizoen de nadruk gelegd op dominantie en offensieve beweging. Nu hebben we die andere kant ook nodig.

  Michel Preud'homme

  "Gelukkig was er de VAR om die fase recht te zetten"

  Standard won na een penalty. De beslissing kwam er na een tweevoudige alarmfase met Birger Verstraete. Op de Luikse bank waren ze woest, toen scheidsrechter Nathan Verboomen aanvankelijk geen krimp gaf.

   

  "Wij hadden toen de indruk dat het twee keer penalty was. De eerste werd niet gefloten en dan blijf je rustig. De tweede werd ook niet gefloten en dan reageer je scherp. Gelukkig was er de VAR om dat recht te zetten. Ik vond de scheidsrechter overigens heel sterk."

  "We hebben nog niet tegen de nummer 1 en 2 gespeeld"

  En nu? Droomt Standard nu van de titel? "Het is vooral belangrijk dat we afstand houden met de ploegen achter ons. We blijven na deze speeldag zeker derde. Maar we hebben nog niet tegen de eerste en tweede gespeeld, die toch deze competitie gedomineerd hebben. Laat ons met de beide voeten op de grond blijven."

   

  "Of de concurrentie ongerust is? Ik weet het niet. Club heeft ervaring en Genk heeft in Antwerp verloren na een goeie wedstrijd, zoals ook Gent nu. Dat is Play-off I. We zullen naar alle kleuren van de regenboog gaan, dat is altijd hetzelfde. Je kunt nooit zeggen dat je zomaar een wedstrijd zult winnen."