• home
 • video
 • pas verschenen

  Huzarenstukje 2.0: Van Dijk wint weer solo in Dwars door Vlaanderen

  Ellen van Dijk scoort twee op twee in Dwars door Vlaanderen.

  Ellen van Dijk (Trek-Segafredo) volgt zichzelf op als winnaar van Dwars door Vlaanderen. De Nederlandse glipte 16 kilometer voor de streep weg uit een elitegroepje en kwam solo aan. 

  Met titelverdedigster Ellen van Dijk, maar ook Lucinda Brand, Annemiek van Vleuten, Lotte Kopecky en Elisa Longo Borghini kon de achtste editie van Dwars door Vlaanderen voor elite vrouwen uitpakken met een sterk deelnemersveld.

   

  En die favorieten toonden zich ook. Na de Knokteberg scheurden tien rensters, met onder meer Van Dijk, Brand en Van Vleuten, zich los van het peloton. Het was snel duidelijk dat de winnares zich in het elitegroepje bevond. 

   

  In de Holstraat gooide Lucinda Brand de knuppel in het hoenderhok. Veel speelruimte kreeg de Nederlandse niet. Ellen van Dijk deed niet veel later ook een poging, en zij kon zich wel losscheuren. Na een solo van 16 kilometer mocht ze net als vorig jaar het zegegebaar maken.

   

  In de sprint om de ereplaatsen was de Italiaanse Marta Bastianelli sneller dan Lucinda Brand. Ook Annemiek van Vleuten, die na haar zege in de Strade Bianche op hoogtestage ging, toonde dat ze klaar is voor de Ronde van Vlaanderen.

  Uitslag Dwars door Vlaanderen:

  1. Ellen van Dijk (Ned)
  2. Marta Bastianelli (Ita)
  3. Lucinda Brand (Ned)
  4. Elena Cecchini (Ita)
  5. Sheyla Gutierrez (Spa)