• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke Gilbert geeft op in Dwars door Vlaanderen: "Hij is natuurlijk ongerust"

  Philippe Gilbert.

  Philippe Gilbert vanochtend bij de start.

  Zoek in de uitslag van Dwars door Vlaanderen niet naar Philippe Gilbert (36). De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen is enkele dagen voor de hoogmis ziek en gaf vandaag op. Ploegbaas Patrick Lefevere: "Dit is een paar dagen voor de Ronde niet ideaal, maar we moeten ook niet panikeren."

  Toen teammanager Patrick Lefevere na de finish in Waregem door Sporza naar de rangorde in zijn ploeg voor de Ronde van Vlaanderen werd gepolst, gaf Lefevere aan dat Philippe Gilbert in het sukkelstraatje is beland.

   

  "Phil is ziek. Gisterenavond had hij een opgeblazen maag, vanochtend is hij opgestaan met een koortsblaas. Een paar dagen voor de Ronde is dat niet ideaal, maar we moeten ook niet panikeren."

   

  "Dat het een teken van topvorm kan zijn? Ja, dat is altijd het randje, hé. Hij is natuurlijk wel ongerust. We zijn woensdag, gelukkig niet zaterdag. We zien wel wat er morgen en overmorgen gebeurt."

   

  "Wie mijn favoriet is? Peter Sagan is topfavoriet nummer één. Ik denk dat het voor andere ploegen ook meer moet dan voor ons. Als we niet winnen, dan zullen we dat jammer vinden. Maar de wereld zal niet vergaan. Ik sta liever in mijn schoenen dan in die van mijn collega's."