• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen Patteet op wereldbekerfinale jumping: "Paard is niet fit"

  Haar paard Pebbles heeft last van hanentred.

  Gudrun Patteet zal niet aantreden op de 41e wereldbekerfinale jumping in het Zweedse Göteborg. Haar paard, Pebbles, raakte wegens te veel hanentred niet door de veterinaire keuring.

  Hanentred is een aandoening aan het zenuwstelsel die bij één van de achterbenen zichtbaar is wanneer het paard stapt.

   

  "Tijdens de winter raakte Pebbles voorbij alle veterinaire controles, tijdens alle 5* wedstrijden en de WB-kwalificatiewedstrijden. De finale was een beloning voor hem maar hier hebben ze jammer genoeg beslist om hem te weigeren", legt Patteet uit.

   

  "Ik probeer dit te begrijpen en het een plaats te geven, maar dat is enorm lastig. Ik blijf hier wel om nog met mijn andere paarden (Valdelamadre Clooney en Monalisa, red.) deel te nemen aan de nevenwedstrijden en uiteraard wil ik de andere Belgen aanmoedigen in de finale."

   

  Door het afhaken van Patteet blijver er nog vier landgenoten over om jacht te maken op een allereerste Belgische overwinning in een wereldbekerfinale: Olivier Philippaerts, Pieter Devos, François Mathy jr en Niels Bruynseels.