• home
 • video
 • pas verschenen

  Fernando Alonso test nieuwe McLaren: "Deze auto is veel beter"

  Fernando Alonso

  Fernando Alonso blokkeert zijn banden bij het remmen.

  Fernando Alonso heeft de Formule 1 nog maar net uitgezwaaid of hij zit alweer in een F1-auto van McLaren. De tweevoudige wereldkampioen testte in Bahrein voor McLaren en bandenleverancier Pirelli.

  Fernando Alonso reed vorig jaar zijn laatste F1 GP, maar reed gisteren als testrijder opnieuw rondjes in een McLaren. De 37-jarige Spanjaard voelde naar eigen zeggen aan alles dat het een betere auto is dan diegene waarmee hij en Stoffel Vandoorne vorig jaar reden.

   

  "Op elk vlak heeft McLaren een stap vooruit gezet. De auto heeft meer grip, is sneller op de rechte stukken en de motor is veel performanter. Je voelt aan alles dat het in de goeie richting gaat en dat we dichter bij de toppers zitten. Deze auto is veel beter."

   

  Vorig jaar raakten Alonso en Vandoorne met moeite uit de achterhoede, maar afgelopen weekend scoorde rookie Lando Norris de eerste WK-punten voor McLaren in 2019. Hij eindigde als zesde.

   

  "Om echt mee te doen met de topteams moeten we nog stappen zetten", zegt Alonso. "Maar de eerste stappen zijn gezet en deze auto heeft een goeie basis om voort ontwikkeld te worden."