• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp-held Sinan Bolat na "krampen": "Morgen stuur ik de echo"

  Bolat was met enkele cruciale saves en zogezegde krampen op het einde een van de hoofdrolspelers van gisterenavond.

  Sinan Bolat was gisteren de held van de dag voor Antwerp tegen Genk. Met enkele mooie saves kroonde hij zich tot man van de match. "Je droomt als keeper over matchen zoals deze", liet hij na de 1-0 zege optekenen.

  Niet zijn saves echter, maar het moment waarop Bolat zogezegd last kreeg van krampen, was het gesprekonderwerp achteraf. Volgens velen, ook scheidsrechter Alexandre Boucaut, was het een stukje theater.

   

  "Ik deed zelfs een teken naar de bank dat ik wou wisselen. Het ging echt niet meer. Helemaal op het einde neem ik een terugspeelbal met links aan. Waarom zou ik dat risico nemen als er niks aan de hand is?"

   

  "Ik zal een echo maken en deze laten verspreiden naar de media", reageerde Bolat laconiek. "We zullen zien wie er dan gelijk heeft."

  Zege smaakt zoet

  Antwerp kon tijdens de reguliere competitie geen enkel thuisduel winnen tegen een ploeg uit de top zes. Uitgerekend Genk, de ploeg waar Bolat zijn jeugdopleiding kreeg, ging als eerste voor de bijl op de Bosuil. En dat doet deugd bij Bolat. 

   

  "Dat dit net in de play-offs gebeurt, maakt het alleen maar mooier. We zitten terug in het peloton en dat is fantastisch. En ja, ze willen meer hier dan enkel meedraaien in POI. De club en supporters verdienen dat ook. Wij als spelers doen onze best en aan het einde zien we wel waar we stranden."

  De match van Bolat: 4 geweldige reddingen en "krampen"

  Van Damme steelt de show in interview met Bolat: