Vanmarcke past ook voor Dwars door Vlaanderen: "Nog te veel last"

  Kost deze valpartij Sep Vanmarcke deelname aan de Ronde van Vlaanderen?

  Sep Vanmarcke moet na Gent-Wevelgem nu ook Dwars door Vlaanderen laten schieten. "Het is afwachten of het nog goedkomt voor zondag voor de Ronde van Vlaanderen", zegt zijn broer en ploegleider Ken.

  Sep Vanmarcke belandde in de E3 Harelbek bij de afdaling van de Hotond in de gracht en liep daarbij blessures op aan zijn heup, enkel, ribben en knie. Vooral die laatste hindert hem bij het fietsen.

   

  "We evalueren zijn blessure dagelijks", zegt zijn broer Ken, die ook ploegleider is bij EF Education First. "Hij onderging vandaag nog een scan en testte nog een laatste keer, maar die test was niet zo positief. Daarom beslisten we om hem niet te laten starten in Dwars door Vlaanderen."

   

  "Het is nu afwachten of het nog goedkomt voor de Ronde van Vlaanderen. Zijn blessures spelen hem echt nog te veel parten. Pas zaterdagmiddag hakken we de knoop door. Dan moet ik de ploeg doorgeven tijdens de vergadering met de UCI."