• home
 • video
 • pas verschenen

  Odjidja wordt geen 4 maar 3 matchen geschorst voor rode kaart

  Vadis Odjidja

  Vadis Odjidja werd al na 25 minuten weggestuurd tegen Club Brugge.

  De Geschillencommissie van de voetbalbond heeft Vadis Odjidja een schorsing van 3 speeldagen opgelegd voor zijn trap naar Wesley. De bondsprocureur had 4 speeldagen geëist. Gent kan nog in beroep gaan.

  Vadis Odjidja ging in Club Brugge-Gent halverwege de eerste helft met zijn studs op het dijbeen van Wesley staan. Die overtreding ontsnapte niet aan het oog van de videoref en dus kon scheidsrechter Lambrechts niet anders dan hem rood te geven.

   

  Het bondsparket had 4 speeldagen schorsing en een boete van 4.000 euro geëist. AA Gent aanvaardde dat voorstel niet en kwam de zaak verdedigen voor de Geschillencommissie. Die haalde bij zijn uiteindelijke vonnnis 1 speeldag en 1.000 euro er vanaf.

   

  Morgen mag Odjidja nog meespelen tegen Standard, maar als Gent niet in beroep gaat, mist het zijn middenvelder wel tegen Genk, Antwerp en Anderlecht.

  Extra Time over Odjidja