• home
 • video
 • pas verschenen

  Basketballende robot van Toyota knalt de driepunters vlot binnen

  Toyota doopte de robot Cue 3.

  Toyota doopte de robot Cue 3.

  Hij kan niet lopen, springen, dribbelen of dunken, maar driepunters knallen kan hij als de beste. Maak kennis met Cue 3, de robot ontwikkeld door Toyata.

  Cue 3 is de derde versie van een 2,08m grote basketbalrobot die gebouwd is om te shotten. De robot gebruikt sensoren om de afstand en de hoek met de ring te berekenen en heeft gemotoriseerde armen en benen die hem in staat stellen om een shot te nemen zonder te springen.

   

  Tijdens een recente demonstratie voor de pers knalde Cue 3 vijf van zijn acht driepunters binnen. Volgens Toyota bleef hij daarmee onder zijn gemiddelde. De autoproducent ontwikkelde de robot om de nauwkeurigheid en het aanpassingsvermogen van zijn sensoren in de verf te zetten.