• home
 • video
 • pas verschenen

  Eigenaar Legia Warschau geeft Sa Pinto C4: "Gebrek aan respect"

  Ricardo Sa Pinto is ontslagen bij zijn Poolse club Legia Warschau.

  Ricardo Sa Pinto heeft het nog maar eens aan zijn been: de Portugees is sinds gisteren trainer af bij Legia Warschau in Polen. Het is de negende club op een rij waar Sa Pinto minder dan een jaar trainer is geweest. Enkele belangrijke nederlagen en zijn gedrag werden hem noodlottig.

  Officieel is het ontslag nog niet afgerond, maar clubeigenaar Dariusz Mioduski was duidelijk in de Poolse pers.

   

  "Ik kan bevestigen dat ik de beslissing heb genomen dat Sa Pinto niet langer het eerste team zal leiden. We zijn aan het discussiëren om de details van de breuk te finaliseren."

  "Sa Pinto is moeilijk in de omgang"

  De aanzet tot dit ontslag was een combinatie van enkele slechte resultaten en een slechte attitude, tegenover het clubbestuur, collega-trainers en de pers, net zoals toen hij aan de slag was in België.

   

  "De trofeeën zijn het belangrijkste voor ons. Toen we begrepen dat de kansen op een trofee dit jaar kleiner werden, hebben we beslist dat er iets moest veranderen", vertelt Mioduski.

   

  Het kwam in het kantoor van Mioduski vaak tot hevige woordenwisselingen met Sa Pinto. "De tragische sfeer in de kleedkamer, het constante gekibbel met de scheidsrechters en een gebrek aan respect waren ondraaglijk."

  Net zoals bij Standard

  Legia verloor het voorbije weekend van Wisla Krakau (4-0), de grootste nederlaag voor de club in 9 jaar in de Ekstraklasa, de Poolse eerste klasse. Twee weken eerder had tweedeklasser Rakow Czestochowa Legia uit de beker gekegeld. In de kwartfinales al.


  Sa Pinto staat met Legia wel op de tweede plaats in de Poolse Ekstraklasa, maar zijn gedrag blijft een pijnpunt. Net als bij Standard bewijst hij dat hij resultaten kan halen. Bij Standard won hij de beker en werd hij 2e in de Jupiler Pro League. Maar hij schiet zichzelf bij elke club in de voet door zich in slechte papieren te werken bij het bestuur.


  Legia Warschau is al 3 jaar op rij kampioen in de Poolse eerste klasse, dus een 2e plaats zou een slecht resultaat zijn voor de club. Met nog 10 speeldagen voor de boeg staat Legia 5 punten achter op Lechia Gdansk.

  Negen jaar trainer, negen verschillende clubs:

  In functie sinds: Ploeg: Aantal dagen:
  14/2/12 Sporting CP (Por) 242 
  19/3/13 Rode Ster Belgrado (Ser) 91 
  16/10/13 OFI Kreta (Gri) 240 
  25/9/14 Atromitos Athene (Gri) 133 
  1/7/15 Belenenses (Por) 167 
  1/7/16 Al-Fateh (SAr) 84 
  6/2/17 Atromitos Athene (Gri) 143 
  1/7/17 Standard Luik  364 
  13/8/18 Legia Warschau (Pol) 231