• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron James zegt neen tegen WK deze zomer, "Tokio 2020 is mogelijkheid"

  " "

  LeBron James speelt deze zomer mee in Space Jam 2.

  0 / 0

  NBA-vedette LeBron James heeft de deur van het WK komende zomer in China dichtgeklapt, maar een deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio noemt de 34-jarige Amerikaanse basketballer "een mogelijkheid".

  LeBron was er in 2004 al bij, toen de Verenigde Staten het olympische brons wegkaapten in Athene. Veel speelgelegenheid kreeg hij toen evenwel nog niet.

   

  Dat was anders bij de Spelen van Peking 2008 en Londen 2012, waar hij een flink aandeel had in de 2 olympische titels. Rio 2016, waar de VS ook goud pakte, liet hij aan zich voorbijgaan.

   

  James beleeft niet zijn beste jaar. Hij was na Kerstmis meer dan een maand out en kon de Lakers niet naar de play-offs loodsen. Voor het eerst sinds 2005 mist King James zo de eindfase van de Amerikaanse basketbalcompetitie.

   

  In het tussenseizoen gaat James trouwens een hoofdrol vertolken bij de opnames van "Space Jam 2", 25 jaar na de eerste film met Michael Jordan en het grappige konijn Bugs Bunny.

   

  Voor het WK van de FIBA, dat vanaf 31 augustus plaatsheeft in China, past James. Het Amerikaanse team zal er geleid worden door San Antonio's iconische coach Gregg Popovich. "Ik houd van Pop, maar komende zomer is geen goeie periode voor mij", legt James uit.

   

  De Spelen van 2020 dan? "Dat is een mogelijkheid en hangt af van hoe ik me voel. Ik houd van de Olympische Spelen."