• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert gaat voor 3 op 3: "Slecht weer is in mijn voordeel"

  Yves Lampaert

  Yves Lampaert: "Ik ben minstens even goed als vorig jaar."

  Yves Lampaert kan de eerste renner worden die Dwars door Vlaanderen 3 jaar na elkaar weet te winnen. "Zeggen ze niet: je slaat er geen 2 zonder 3?"

  "Ik denk dat ik minstens even sterk ben als vorig jaar rond deze tijd", zegt Lampaert aan Sporza. "Gent-Wevelgem was wel een zware koers, maar ik mag toch met vertrouwen in Dwars door Vlaanderen starten. Ik ben goed."

   

  "Dat er slecht weer voorspeld wordt, is ook in mijn voordeel. Dat kan ik wel verdragen. Mijn ideale scenario is dat we met een mooie groep wegrijden op de Taaienberg en die groep wordt in de finale uitgedund. En op het einde mag ik mijn handen weer in de lucht steken."

   

  Lampaert schoof dit jaar een rijtje op in de pikorde bij Deceuninck-Quick Step. "Ik heb een meer vrije rol gekregen, ik mag mij nu sparen voor de finale. Ik heb me ook wel al eens moeten opofferen, maar als we winnen, doe ik dat met plezier."

   

  Als grootste concurrent denkt Lampaert vooral aan Mathieu van der Poel. "Hij zit nog fris, want hij heeft enkel Gent-Wevelgem gereden en daar was hij al goed. Ook Niki (Terpstra, die Dwars door Vlaanderen al 2 keer won) heeft al getoond dat hij in vorm is. Dat is ook iemand die je altijd in de gaten moet houden."

  Volg hier Dwars door Vlaanderen van start tot finish. De uitzending op Eén en de livestream met commentaar van Michel Wuyts en Karl Vannieuwkerke begint om 14.30u. 

  Retro 2017: Lampaert breekt door in Dwars door Vlaanderen

  Retro 2018: Bisnummer van Lampaert