• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Hecking verlaat Mönchengladbach na dit seizoen

  Dieter Hecking

  De dagen van Dieter Hecking bij Mönchengladbach zijn geteld.

  Het huwelijk tussen coach Dieter Hecking en Mönchengladbach loopt op zijn laatste benen. Hecking trekt na het huidige seizoen noodgedwongen de deur dicht bij het team van Thorgan Hazard.

  Dieter Hecking staat sinds december 2016 aan het roer bij Mönchengladbach. Onder leiding van de voormalige Wolfsburg-coach eindigde Gladbach twee keer als 9e in de Bundesliga.

   

  Dit seizoen prijkten Thorgan Hazard en co lange tijd in de top 4, maar de jongste weken lijkt de chemie tussen Hecking en zijn team zoek. Afgelopen weekend haalde hij Hazard al voor de rust naar de kant. Door een 5 op 24 is Mönchengladbach ook uit de top 4 getuimeld, al mag het nog altijd dromen van een Champions League-ticket.

   

  Dat zal dan wel zonder Hecking zijn, want de club besliste om de samenwerking na het seizoen te beëindigen. "Het was een grote teleurstelling, maar als een sportief manager als Max Eberl zoiets beslist, dan moet ik dat aanvaarden", zegt Hecking.