• home
 • video
 • pas verschenen

  "Coucke tijdens rust in kleedkamer: dat gebeurt zelfs niet bij FC De Kampioenen"

  De tussenkomst van Marc Coucke tijdens de rust in de kleedkamer kon op weinig begrip rekenen bij de analisten van Extra Time.

  De onthulling van Hein Vanhaezebrouck dat Marc Coucke tijdens de rust van de wedstrijd tegen AA Gent in de kleedkamer kwam om de spelers enkele tactische richtlijnen te geven werpt heel wat vragen op. De analisten van Extra Time begrijpen niet waarom Coucke dat gedaan heeft.

  "Als de voorzitter tijdens de rust van een wedstrijd de kleedkamer binnenstapt en tegen de spelers zegt dat ze dichter bij hun man moeten spelen of meer in duel moeten gaan, dan zakt je broek af", zei Hein Vanhaezebrouck gisteren.

   

  "Je kunt je dat nog voorstellen met de voorziter van FC De Kampioenen, maar dat verwacht je niet bij Anderlecht. Het probleem is dat je op zo'n moment weinig kunt doen."

   

  Het onderwerp kwam maandagavond op tafel bij Extra Time. Opvallend dat Vanhaezebrouck op dat moment niet zelf reageerde en Coucke de deur niet wees, merkte Filip Joos op.

   

  "Het verbaast me dat Vanhaezebrouck, zoals we hem allemaal kennen, zich zo ingehouden heeft. Van hem verwacht je dat hij zou zeggen: "Voorzitter, buiten! Daar is de deur!" Dat zou Hein toch doen?"  

   

  Peter Vandenbempt: "Ik denk dat Hein Vanhaezebrouck door alle omstandigheden bij Anderlecht een beetje moedeloos geworden was en daardoor niet meer de Hein Vanhaezebrouck was van bij AA Gent."

   

  Marc Degryse: "Het is toch heel straf wat Marc Coucke gedaan heeft: de kleedkamer binnenkomen en zeggen wat de spelers moeten doen. Als je bij de rust met 1-0 leidt tegen AA Gent, liep het op zich toch allemaal wel goed."

   

  Vandenbempt: "Het is na de rust nog 2-0 geworden. Dus wie weet heeft die tussenkomst van Coucke toen wel geholpen."

   

  Degryse kon het niet houden van het lachen en zei: "Ik heb dit nog nooit gehoord, zelfs niet bij FC De Kampioenen. Zelf heb ik het in elk geval als voetballer niet meegemaakt."

  "Gebeurt zelfs niet bij FC De Kampioenen"