• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "We overwegen om onze hoofden kaal te scheren"

  Victor Campenaerts

  Scheert Campenaerts straks niet alleen zijn snor, maar ook zijn haar af?

  Victor Campenaerts heeft zich wonderwel kunnen aanpassen aan de hoogte en omstandigheden in Mexico. Dat schrijft hij in het dagboek dat hij bijhoudt voor Lotto-Soudal.

  Over 14 dagen zal Victor Campenaerts het werelduurrecord van Bradley Wiggins aanvallen. Hij trok goed op tijd naar Mexico om er te wennen aan de ijlere lucht en helemaal te herstellen van de jetlag. Maar daar heeft hij nauwelijks last van gehad.

   

  "De aanpassing verloopt heel erg vlot. Het plan was om tijdens de vlucht 24 uur wakker te blijven, zodat ik meteen een goeie eerste nachtrust had in Mexico. Dat is gelukt. Ook de voorbije dagen heb ik goed geslapen. Ik voel me fris."

   

  "Aguascalientes bevindt zich op 1.800 meter hoogte, wat vergelijkbaar is met Namibië (waar hij eerder al op stage was), dus ik had geen problemen om me aan te passen."

   

  "'s Nachts slaap ik op een gesimuleerde hoogte van 3.000 meter, zodat ik mijn lichaam nog wat de tijd moet geven om te wennen. Voorlopig nog geen harde trainingen dus."

  Ik had geen problemen om mij aan te passen aan de hoogte in Mexico

  "Ik rijd nu al betere lijnen dan bij mijn test in Grenchen"

  "Tijdens mijn eerste dagen op training ben ik nooit in het rood gegaan", schrijft Campenaerts voort in zijn dagboek. "Het was een ideale periode om aan de piste te wennen. Ik merk dat ik nu al veel betere lijnen rijd dan tijdens mijn test in Grenchen."

   

  "Gisteren heb ik enkele testen gedaan met een staande en vliegende start. Vandaag staat een duurtraining op het programma en morgen is een rustdag. Daarna schakel ik over naar "Werelduurrecord"-modus, met enkele specifieke trainingen.

   

  "Om de team spirit te bevorderen overwegen we om onze hoofden kaal te scheren, maar ik vraag me af of Kevin De Weert - die over enkele dagen arriveert - even happig zal zijn."

  Jullie dopen zijn fiets The Campenator

  De voorbije dagen liep er een poll op sporza.be om een naam te zoeken voor de fiets waarop Campenaerts het werelduurrecord zal aanvallen. Als winnaar kwam uit de bus: The Campenator.