• home
 • video
 • pas verschenen

  Schumacher junior zet tweede tijd neer bij testritten in Bahrein

  Mick Schumacher (20) heeft vandaag op het Bahrain International Circuit zijn eerste kilometers in een F1-bolide afgelegd. De zoon van 7-voudig wereldkampioen Michael Schumacher (50) reed er in een Ferrari de tweede tijd.

  Vader Michael Schumacher reed van 1996 tot 2006 bij Ferrari, 's werelds meest prestigieuze F1-renstal. De Duitser bezorgde de Scuderia van 2000 tot 2004 5 wereldtitels op een rij. Het was de laatste glorieperiode van de Italianen.

   

  In 2004 won vader Schumacher in Bahrein de allereerste Grote Prijs in het Midden-Oosten op het circuit in Sakhir, waar zoon Schumacher vandaag de Ferrari SF90 testte van zijn landgenoot Sebastian Vettel. Hij reed 56 rondjes en zette de tweede tijd neer, al was dat relatief. Door de slechte weersomstandigheden konden 15 rijders niet voldoende rondjes rijden om hun bolide echt te testen.

   

  Woensdag kruipt Mick Schumacher in de auto van Alfa Romeo, het zusterteam van Ferrari. De jonge Duitser is de regerende F3-kampioen. Sinds januari maakt hij deel uit van de Driver Academy van Ferrari. Dit jaar neemt hij met renstal Prema deel aan de Formule 2.

   

  Zijn vader kan hem jammer genoeg niet vergezellen op de circuits: Schumacher senior liep eind 2013 bij een ski-ongeval een ernstig hersenletsel op en is sindsdien niet meer in het openbaar verschenen.

  Tweets over Schumachers test: