• home
 • video
 • pas verschenen

  Zinédine Zidane over spelende zoon Luca Zidane: "Hij is onze 3e doelman"

  Luca Zidane na de vroege 0-1 van Huesca.

  Dat Luca Zidane zondagavond in doel stond bij Real Madrid betekent niets voor de onmiddellijke toekomst. "Door de interlandweek hebben andere spelers de kans gekregen om te spelen", zegt Luca's vader en coach van Real Madrid Zinédine Zidane.

  Real Madrid won zondagavond moeizaam met 3-2 van rode lantaarn Huesca.

   

  De eerste verrassing van de avond voltrok zich al bij de aftrap, toen de fans van "De Koninklijke" Luca Zidane in doel zagen postvatten.

   

  Zinédine Zidane had bij zijn debuut als Real-coach Thibaut Courtois al eens op de bank gezet en voor Keylor Navas gekozen als doelman.

   

  Ditmaal was het dus de beurt aan zijn 20-jarige zoon Luca om tussen de palen te gaan staan.

   

  Maar veel hoeft daar niet achter gezocht, gaf vader Zidane mee na de match.

   

  "Courtois ontbrak door een dijblessure die hij met België opliep en Navas had door interlandverplichtingen met Costa Rica nood aan een beetje rust", zei Zidane.

   

  "Daarom gaf ik een kans aan Luca (die niet meer speelde sinds de laatste match van vorig seizoen, red). Voor de duidelijkheid: Luca is onze 3e doelman."

  De vroege 0-1:

  De 2-2 van Huesca:

  "Wil nog alle matchen winnen"

  Het scoreverloop in Real-Huesca (0-1,  1-1, 2-1, 2-2, 3-2) was prettig voor de neutrale liefhebber, maar deed pijn aan de ogen van de Madrileense fans.

   

  Zidane: "Het was een gekke match, maar geweldig voor de mensen om naar te kijken. We hebben afgezien en hebben tot het einde moeten strijden, proficiat aan de tegenstander."

   

  Er waren meer dan 30.000 lege stoeltjes in Santiago Bernabeu. De ploeg heeft dan ook geen titelambities meer. Zidane: "Toch wil ik nog alle wedstrijden winnen die we dit seizoen moeten spelen."

  De winning goal van Benzema: