• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Ongelooflijke vrije trap bezorgt Rooney 350e carrièredoelpunt

  Wayne Rooney viert zijn 350e doelpunt.

  Wayne Rooney heeft een ongelooflijke vrije trap gescoord in de Major League Soccer (MLS). Hij loodste D.C. United naar de 1-2-overwinning tegen Orlando City met een doelpunt en een assist. Er is wel wat controverse rond de fout die aan de vrije trap voorafging. 

  Bekijk de vrije trap hier:

  Controverse bij fout

  Wayne Rooney had een groot aandeel in de overwinning van D.C. United. De Engelsman gaf tegen Orlando City een assist en scoorde een prachtige vrije trap vanuit een heel scherpe hoek. Het was Rooneys 350e doelpunt uit zijn carrière.

   

  De fase voor de vrijschop was wel controversieel. Rooney werd niet aangeraakt door de tackelende verdediger van Orlando City, maar kreeg toch de fout mee. Toch bleef het een prachtig doelpunt van 33-jarige Wayne Rooney. Sinds zijn komst bij de club in juli 2018 scoorde Rooney 16 keer voor de club uit Washington D.C.

   

  D.C. United staat momenteel aan de leiding in de "Eastern Conference".