• home
 • video
 • pas verschenen

  Leclerc imponeert in Bahrein: "Hij wordt de nieuwe ster in de Formule 1"

  Charles Leclerc.

  Polesitter Leclerc werd derde in Bahrein.

  Lewis Hamilton (Mercedes) won gisteren de GP van Bahrein, maar nagenoeg alle lof ging toch naar Ferrari. Youngster Charles Leclerc gaf in zijn tweede race voor de Scuderia meer dan één visitekaartje af. Commentator Kris Wauters is onder de indruk: "Hij heeft alle kwaliteiten van een absolute topper."

  "Je verwacht die rust niet bij een 21-jarige in zo'n team"

  "Het was indrukwekkend", zegt Kris Wauters over de race van Charles Leclerc in Bahrein. De Monegask vertrok vanop poleposition, maar werd genekt door technische problemen. Hij eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

   

  "Hij straalt zelfvertrouwen en rust uit die je niet echt verwacht bij een 21-jarige die in zo'n legendarisch team terechtkomt, waar hij het ook nog eens moet opnemen tegen een viervoudige wereldkampioen. Je moet het maar voor elkaar brengen."

   

  "Je hoort vertrouwen in wat hij zegt. Hij twijfelt niet aan zijn capaciteiten en daar heeft hij ook geen reden toe. Maar hij is zeker niet arrogant, integendeel."

   

  "Hij pakte zaterdag de pole. Als een gemiddelde mens dat als 21-jarige in zijn tweede seizoen in de F1 doet, dan gaat hij uit de bol. Leclerc had het nadien over hoe de punten pas zondag werden uitgedeeld. Hij had het niet eens over hoe gelukkig hij was."

  Hij straalt zelfvertrouwen en rust uit die je niet echt verwacht bij een 21-jarige die in zo'n legendarisch team terechtkomt, waar hij het ook nog eens moet opnemen tegen een viervoudige wereldkampioen.

  Kris Wauters

  "Vettel nummer 1? Na gisteren denken ze daar misschien anders over"

  Charles Leclerc was tijdens de race sneller dan ploegmaat Sebastian Vettel en liet dat ook merken in de communicatie met het team.

   

  "Hij zei ook al voor het seizoen dat hij niet als tweede rijder naar Ferrari was gekomen, ook al zei de teambaas dat Vettel de nummer 1 was. Dat is niet onlogisch. Maar ik vrees dat ze daar na gisteren toch anders over denken."

   

  "Leclerc is een absolute ster. Niet enkel door zijn stuurslag, ook door hoe hij zich gedraagt en door wat hij zegt. Voorzichtigheid is natuurlijk altijd op zijn plaats, maar eigenlijk was hij vorig jaar al een ster."

   

  "Wat hij toen heeft laten zien in een wagen (Sauber) die dat eigenlijk niet kon, was buitengewoon goed. Hij heeft toen al zijn potentieel laten zien."

   

  "Ferrari neemt sinds lang een risico door een jonge rijder aan te stellen. Deze jonge gast bewijst meteen dat hij het waard is. Hij is beleefd en respectvol. Hij windt het team ook rond zijn vingers. Hij is heel geliefd. Dat zijn allemaal kwaliteiten van een absolute topper."

  "De Italiaanse pers zal hem de hemel inschrijven"

  Voelt ploegmaat Sebastian Vettel de druk van die jonge knaap uit Monaco? "Zonder twijfel", stelt commentator Kris Wauters. "Vettel maakte een fout met die spin, al weet ik niet of die fout te maken had met de druk van Leclerc. Maar het zit wel in zijn achterhoofd."

   

  "Leclerc heeft de grootste pech gehad. Hij had altijd moeten winnen en kreeg achteraf complimenten van Lewis Hamilton en Vettel. Dan kun je alleen maar ontgoocheld zijn, maar hij deed het heel waardig. Hij liep niet te mokken."

   

  "Hij was niet chagrijnig en begon het team te loven. Hij zei: we komen hier sterker uit. Hij pakte het ongelofelijk volwassen aan en reken maar dat hij daarmee ongelofelijk veel goeie punten gescoord heeft bij Ferrari. Ook de Italiaanse pers zal hem de hemel inschrijven. Volgens mij wordt hij dé nieuwe ster van de F1." 

  Vettel maakte een fout met die spin, al weet ik niet of die fout te maken had met de druk van Leclerc. Maar het zit wel in zijn achterhoofd.

  Kris Wauters

  "Ik denk dat Hamilton het oprecht erg vond voor Leclerc"

  Opvallend was ook de lofzang van Lewis Hamilton, de uiteindelijke winnaar in Bahrein. "Hij zal nog veel races winnen", zei hij over zijn jonge concurrent bij Ferrari. "Je kan veel over Hamilton zeggen, maar niet dat hij onsportief is. Hij houdt van een goed gevecht."

   

  "Hamilton weet na al die jaren ook hoe erg het is om een overwinning te verliezen door een technisch probleem, zeker je eerste zege. Ik denk dat hij het oprecht erg vond voor die kerel. Ik denk dat hij liever een spannend kampioenschap heeft dan eentje waar hij vanaf de 2e of de 3e race wegloopt. Hij houdt van de competitie zelf."