• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Ik weet niet of ik al 3 sterren verdien voor de Ronde"

  Mathieu van der Poel was de eerste gast aan de Tafel van Maarten Vangramberen in Vive le Vélo, Leve de Ronde. Van der Poel was zoals altijd zijn ontwapenende zelf.

  Heel wat terechte lof voor Wout van Aert voor zijn prestaties de voorbije weken, maar Mathieu van der Poel eindigde in zijn allereerste WT-wedstrijd in Gent-Wevelgem wel meteen op de 4e plaats.

   

  "Die koers heeft mij geholpen om diep te gaan met het oog op de koersen die nog komen", zegt hij. "Anderzijds had ik ook geen antwoord toen Stybar en Van Aert gingen op de Kemmelberg. Maar we mogen ons ook niet blindstaren op die demarrage."

   

  "In een week kan nog veel gebeuren. Kijk bijvoorbeeld maar naar Sagan. Die heeft een paar keer laten zien dat hij goed in orde is. Hij is mijn favoriet voor zondag. Of ik dat zelf ook ben? Ik weet niet of ik nu al 3 sterren verdien."

   

  Met een zege in de Ronde van Vlaanderen zou Van der Poel ook meteen zijn vader Adrie kunnen evenaren, die de wedstrijd in 1986 won. "Die zege is al vaker gepasseerd, maar eigenlijk heb ik niet veel herinneringen aan de Ronde van Vlaanderen. Ik keek meer naar de cross. Als je vraagt waar ik aan denk bij de Ronde dan is dat eerder het jassenincident op de Oude Kwaremont van een paar jaar geleden."

  Speel hier mee om het Sporza-truitje te winnen gesigneerd door Mathieu van der Poel.