• home
 • video
 • pas verschenen

  Tim Wellens komt tóch aan de start van de Ronde van Vlaanderen

  Tim Wellens.

  Lotto Soudal heeft zijn selectie voor de Ronde van Vlaanderen rond. Tim Wellens wordt toegevoegd aan de selectie. De 7 renners zijn: Tiesj Benoot, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Lawrence Naesen, Brian van Goethem en Tim Wellens.

  "Ik zal inderdaad aan de start staan van de Ronde", zegt Tim Wellens.

   

  "Het klopt dat ik na Tirreno-Adriatico gezegd heb dat ik niet zou meedoen aan de Ronde, maar na de Tirreno heb ik 4 dagen fysieke en mentale rust genomen, want de ontgoocheling was behoorlijk groot."

   

  "We hadden de Ronde van Catalonië uit mijn oorspronkelijke programma geschrapt – vorig jaar had ik die moeten missen door ziekte – omdat we ondervonden hebben dat ik door een goed trainingsblok perfect kan toeleven naar de Waalse klassiekers. Maar een eendagskoers is uiteraard een ander verhaal."

   

  “Mijn doelstelling is en blijft de Waalse klassiekers, maar na mijn kennismaking met de Omloop in 2018 en 2019 ben ik wel nieuwsgierig geworden. Daarom dus voor het eerst de Ronde van Vlaanderen."

   

  "Het wordt een deelname om te leren, daar ben ik realistisch in. Een monument van 250 kilometer is nog van andere orde dan de Omloop. Alle kasseispecialisten zijn in topconditie en hebben veel parcourskennis. Maar ik probeer uiteraard de ploeg van dienst te zijn."

  Tweet van de ploeg: