• home
 • video
 • pas verschenen

  Gladbach-coach: "Hazard voor rust gewisseld, omdat hij mij ergerde"

  " "

  Thorgan Hazard voor de match in Düsseldorf, het lachen zou hem nadien vergaan.

  Borussia Mönchengladbach leed zaterdag een pijnlijke nederlaag bij Düsseldorf. Na 16 minuten stond de nummer 4 in Duitsland al met 3-0 achter. Coach Dieter Hecking kon er niet mee lachen en haalde 5 minuten voor de rust Thorgan Hazard eraf. "Ik zal hem intern zeggen waarom."

  Zit er een haar in de boter tussen coach en nummer 10? Na het dramatische begin van de match wisselde Hecking Hazard nog voor de rust. En daar was geen sprake van een blessure, zoals aanvankelijk gemeld werd. Op weg naar de bank kwam er geen handdruk tussen de 2, ze keken elkaar zelfs niet aan.

   

  Hecking was gewoon niet tevreden. Dat was hij over wel meer spelers, laat staan allemaal. Hecking verduidelijkte de wissel van Hazard op de persconferentie nadien: "Ik had na 10 minuten of na 20 minuten kunnen wisselen. Na zo een slechte eerste helft had het eender wie kunnen zijn, maar Thorgan heeft mij op een bepaalde manier extra geërgerd. Dat zullen we intern bespreken, dat is niet om in publiek te doen. Maar voor mij was die wissel volstrekt nodig."

   

  De krant Bild meent te weten waarover het gaat: Hazard zou bij eigen balverlies op de helft van de tegenstander blijven staan zijn. Extra piment is dat Hazard al weken over zijn toekomst bij Gladbach tobt. Hij heeft een contract tot 2020, maar twijfelt over verlengen of weggaan. Voor vele volgers werken die bekommernissen door op het veld.

   

  Met Patrick Herrmann in de plaats van Hazard probeerde Hecking meer schwung in zijn ploeg te krijgen. Na de rust was het ook beter, maar de tegentreffer viel pas in de slotfase. Hecking was zwaar teleurgesteld: "De manier waarop het team vandaag heeft gespeeld, is voor mij op het eerste moment niet te verklaren. Ik zal daarover met de ploeg morgen in alle rust en als de emoties bekoeld zijn praten. Het was veel te weinig wat we brachten."

   

  In de strijd om de lucratieve Champions League-tickets zag Gladbach gisteren Frankfurt over zich wippen. Het viel zo uit de top 4, wat recht geeft op het kampioenenbal. Ook dat zorgt voor gespannen zenuwen.