• home
 • video
 • pas verschenen

  Een weekendje play-offs: Antwerp in de Champions League en KV Knutselen

  Deze supporter gelooft er alvast in.

  Fan of geen fan: de play-offs zijn weer in het land. Play-off I opende met knallers in Luik, Genk en Brugge. Bekijk hier de meest opvallende beelden vanop de Belgische velden. 

  "Vadis stelde zich boven de ploeg"

  Club Brugge was baas boven baas tegen AA Gent, maar de bezoekers schoten zichzelf domweg in de voet. Vadis Odjidja (ex-Club) plantte zijn schoen al snel in de dij van Wesley. Rood voor de Gent-speler, die zo de match van zijn team hypothekeerde.

   

  Coach Jess Thorup kon niet lachen met de actie van zijn middenvelder. "De ref zei me dat hij alleen maar rood kon geven. Dat betekent dat Vadis iets gedaan had dat hem boven de ploeg stelde. Dat aanvaard ik niet."

  Pleintjesvoetballer Denswil

  Club klokte af op 3-0, maar de score had veel hoger kunnen oplopen. Ook Stefano Denswil deed zijn duit in het zakje. Dat de Nederlander veel meer kan dan tackelen, weet iedereen. Gisteren liet hij Jan Breydel nog eens zijn technische kwaliteiten bewonderen. Zijn magistrale assist leverde evenwel geen doelpunt op.

  Keepers zijn ook maar mensen

  Euforie in Brugge, maar er waren na het laatste fluitsignaal ook tranen. Doelman Ethan Horvath verloor vorige vrijdag zijn grootmoeder en het werd de Amerikaan na de match tegen AA Gent allemaal te veel. De doelman werd getroost door zijn ploegmaats.

  Geblesseerd of niet: Ito krult 2-0 prachtig binnen

  Bij Racing Genk heeft Junya Ito de start van de play-offs niet gemist. De Japanner stak bewaker Ivan Obradovic met sprekend gemak in zijn achterzak. Zelfs een blessure kon de flankspeler niet tegenhouden. Ito leek rijp voor een wissel, maar schudde nog een magistrale plaatsbal uit zijn linker, goed voor de 2-0. Ito strompelde enkele minuten later uiteindelijk toch naar de kant.

  Recidivist Santini

  Er zijn nog zekerheden, zelfs bij Anderlecht. Ivan Santini heeft wel vaker last van wapperende handjes en armen en ook in Play-off I lijkt de Kroaat in hetzelfde bedje ziek. Na enkele minuten maakte Genk-verdediger Lucumi al kennis met enkele lichaamsdelen van de Anderlecht-spits, die geen kaart kreeg.

  Een waarschuwing voor Europa: Antwerp komt eraan

  Er komt geen kat kijken naar POII, wel een duif

  Er kraait geen haan naar Play-off II, zo lijkt het soms wel. STVV greep net naast een ticket voor POI en Stayen lag dit weekend niet echt wakker van de komst van Charleroi. Het stadion oogde leeg, maar er was wel interesse uit de duivenwereld. Het prijsbeest kwam de kwaliteit van het kunstgras eens uittesten. 

  Vreven leest zijn spelers de levieten

  Neem Play-off II toch maar serieus: dat zal de kleedkamer van Beerschot Wilrijk nu ook beseffen. Coach Stijn Vreven was niet te spreken over het 1-1-gelijkspel bij Westerlo.

   

  "Dat we blij mogen zijn met dat punt? Ik ben heel gelukkig, vooral dat de match gedaan is. Ik heb me 90 minuten geërgerd aan mijn team. We zitten in Play-off II en daar moet je klaar voor zijn. Je mag excuses bedenken waarom je niet klaar bent, maar daar doe ik niet aan mee", zei de T1, die zijn standpunt had overgebracht aan zijn kleedkamer.

  Je kunt ook té veel zin hebben in POII: spelers zijn te vroeg op post, ref Lardot wacht met aftrap in Union-Cercle

  Het betere knutselwerk in Kortrijk