• home
 • video
 • pas verschenen

  Odjidja mist mogelijk de helft van de play-offs na rode kaart

  Het bondsparket heeft een schorsing van 4 speeldagen geëist voor Vadis Odjidja. Die plantte in de match tegen Club Brugge zijn studs op het bovenbeen van Wesley.

  Vadis Odjidja werd tegen Club Brugge nog voor de rust naar de kleedkamer gestuurd. De VAR had gezien dat de middenvelder van AA Gent een trappende beweging maakte op het bovenbeen van Wesley. Scheidsrechter Lambrechts bekeek de beelden en vond de actie een rode kaart waard.

   

  Het bondsparket vindt dat de overtreding van Odjidja een schorsing van 4 matchen waard is én een boete van 4.000 euro. Als Gent met dit voorstel akkoord gaat, mist hun speler de matchen tegen Standard, Genk, Antwerp en Anderlecht. Als ze het voorstel verwerpen, verschijnen ze dinsdag voor de Geschillencommissie en wordt de schorsing hoe dan ook over de match van woensdag tegen Standard getild.