• home
 • video
 • pas verschenen

  Cardiff-coach: "De beste competitie met wellicht de slechtste refs"

  Cardiff City-coach Neil Warnock staart de scheidsrechters aan in de middencirkel na de wedstrijd.

  Cardiff City heeft cruciale punten verloren in de degradatiestrijd in de Premier League. Neil Warnock, de coach van Cardiff City, was woest op de arbitrage na het verlies tegen Chelsea en voelt zich bestolen. "Geen enkele grote beslissing van de ref was in ons voordeel."

  Cardiff City kon tot in de 84e minuut een 1-0-voorsprong vasthouden, maar dan viel die bewuste goal. César Azpilicueta kopte de gelijkmaker binnen vanuit een overduidelijke buitenspelpositie. De goal werd goedgekeurd en Cardiff City-coach Neil Warnock haalde woest uit naar de vierde official. 

   

  Het leed was nog niet over voor de ploeg uit Wales. Chelsea won de wedstrijd nog in de 90e minuut na een goal van Loftus-Cheek. De druppel die de emmer deed overlopen voor Warnock. 

   

  "We hadden minstens 2 penalty's moeten krijgen en Rüdiger (Chelsea, red) moest rood krijgen voor zijn fout op Zohore", zegt Warnock gefrustreerd. "De scheidsrechter floot een redelijke wedstrijd, maar de grensrechter was een ramp. Het is pijnlijk en teleurstellend. Chelsea weet dat het vandaag wegkomt met moord."

   

  Na de wedstrijd ging de coach in de middencirkel staan bij de vier officials en staarde hen in stilte aan. Hij klapte richting publiek, maar deed dit net voor de scheidsrechters om hen duidelijk te maken dat de arbitrage hen de overwinning kost.

   

  Cardiff City heeft 5 punten nodig uit 7 wedstrijden om veilig te zijn. Cardiff zou uit de Premier League kunnen degraderen voor de VAR zijn intrede maakt volgend seizoen.

  Bekijk het protest van Warnock: